Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πρωτοχρονιάτικη μπουγάτσα με κρέμα

Μια δοκιμασμένη συνταγή για να μπει ... γλυκά η νέα χρονιά!

μπουγάτσα κρέμα συνταγή

Το έθιμο θέλει, στο Ηράκλειο τουλάχιστον, μετά την αλλαγή του χρόνου να καταναλώνονται ... κιλά κιλά μπουγάτσας! Άλλοι την προτιμούν με τυρί άλλοι με κρέμα. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια συνταγή που δοκιμάσαμε για μπουγάτσα με κρέμα.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
300 γρ.ζάχαρη
150 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ άοσμο
2 βανίλιες
500 γρ. φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, αφού προηγουμένως κρατησουμε μία φλυτζάνα κρύο γάλα, στην οποία διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Στο μείγμα του βρασμένου γάλακτος με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ που είχαμε κρατήσει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και στο τέλος μια κουταλιά βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αφού τα βουτυρώσουμε ένα - ένα. Αφήνουμε τα φύλλα που δε χωράνε στο ταψί να περισσεύουν έξω από αυτό.
Ρίχνουμε το μείγμα μας και το καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε βουτυρώσει ένα-ένα.
Χαράζουμε την επιφάνεια των φύλλων και πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, το ραντίζουμε με μερικές σταγόνες νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Αφού ψηθεί και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη - προαιρετικά και κανέλλα.