Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πρόταση για δημιουργία ενιαίου Ταμείου Ελληνισμού

Ο πρέσβης κ. Παναγόπουλος μίλησε για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και παρότρυνε όλους να βοηθήσουν τον Ελληνισμό και τους Ελληνες με τον τρόπο τους.

δημιουργία ταμείου ελληνισμού

Στο στιγμιότυπο από την σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, στο βήμα, διακρίνεται ο συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Εληνισμού Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος ο οποίος πρότεινε την δημιουργία ενιαίου Ταμείου Ελληνισμού.

Πραγματοποιήθηκε η 23η συνεδρίαση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου στην Ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Στην συνεδρίαση του ΕΣΕ έκαναν παρεμβάσεις ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αμερικανική πρωτεύουσα κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αμερικής κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Κρίς Κρίστοφερ, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον κ. Νίκος Λαριγκάκης και φυσικά ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλος Κοτρότσιος.

Ο πρέσβης κ. Παναγόπουλος μίλησε για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, παρότρυνε όλους και όλες να βοηθήσουν τον Ελληνισμό και τους Ελληνες με τον τρόπο τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας καί πρότεινε να διοργανωθεί συνέδρο στο μέλλον για την Ελληνική Γλώσσα με την συνεργασία της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος μίλησε για την πορεία του Ελληνισμού διαχρονικά και πρότεινε την δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου «Ελληνισμού». Με την σειρά τους οι κκ. Κρίστοφερ και Λαριγκάκης ευχαρίστησαν το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και τους προέδρους των Ομοσπονδιών και τους Αντιπροσώπους αυτών, για την στήριξη στους οργανισμούς τους, όλων αυτών των ετών, ενώ ο κ. Λαριγκάκης ειδικά ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν το ετήσιο δείπνο του AHI το βράδυ του Σαββάτου όπου ενας απο τους τιμώμενους ήταν ο κ. Κρίστοφερ, για την πολυετή προσφορά και αγώνες για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα αλλά και για την προσφορά του στον Ελληνισμό.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του HANC Παύλος Κοτρότσιος έκανε μια αναδρομή σε όλους εκείνους του στόχους που έχουν επιτευχθεί με σκληρή δουλειά και προσπάθειες από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με την επίλυση όλων εκείνων των ζητημάτων που αφορούν στον Ελληνισμό και τα Εθνικά μας θέματα. Κάλεσε τους προέδρους και αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών να στελεχώσουν τις επιτροπές και να επαναδραστηριοποιήσουν όλες εκείνες τις θετικές δυνάμεις για την καλ΄ύτερη συνεργασία και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά για το κοινό όφελος και τα κοινά μας θέματα.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. πρέσβη για την εμπεριστατωμένη παρέμβασή του αλλά και γιατί πρώτη φορά στην ιστορία έλαβε χώρα συνεδρίαση του ΕΣΕ στον χώρο της πρεσβείας με την συμμετοχή αρκετών ηγετών του Ελληνισμού της Αμερικής. Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε ότι είμαστε παρόντες και έτοιμοι για συνεργασίες σε ότι χρειαστεί, κατέληξε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Κοτρότσιος και κάλεσε όλους για ακόμη μια φορά να συμμετέχουν στον εορτασμό για τα 20χρονα στις 26 Οκτωβρίου, 2013, όπου θα εκδοθεί και το αναμνηστικό λεύκωμα του ΕΣΕ.

greekinsight.com