Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πώς θα λειτουργήσει το «καλάθι της νοικοκυράς» στα σουπερμάρκετ

Θα οριστούν ορισμένες βασικές κατηγορίες προϊόντων και οι τιμές αυτών θα παρακολουθούνται πολύ στενά σε σχέση με τι ανατιμήσεις τους

Αποφασίσαμε να θέσουμε το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» και τα σουπερμάρκετ να δεσμευτούν σε συγκράτηση των τιμών σε βασικά προϊόντα, είπε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Θα οριστούν ορισμένες βασικές κατηγορίες προϊόντων που θα περιέχει το «καλάθι της νοικοκυράς» και οι τιμές των προϊόντων αυτών θα παρακολουθούνται πολύ στενά σε σχέση με τι ανατιμήσεις τους, είπε.

    Όλα τα προϊόντα συνεχίζουν να ελέγχονται με βάση το πλαφόν κερδοφορίας. Τα προϊόντα όμως που τα ίδια τα σουπερμάρκετ θα θέσουν μέσα στο «καλάθι της νοικοκυράς» θα έχουν υποχρεωτικά μικρότερη ανατίμηση από τον τρέχοντα πληθωρισμό, διευκρίνισε.

Η συγκράτηση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα θα προκύπτει μετά από συμφωνία των σουπερμάρκετ με τους προμηθευτές τους, είπε.

Για το θέμα της απόρριψης της ενδεχόμενης μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων, ο ΓΓ εμπορίου είπε πώς το θέμα ξεκίνησε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το απορρίψαμε διότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, είπε.