Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ρέθυμνο: Ανοίγει για το κοινό το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ανοιχτό για να υποδεχθεί το κοινό θα είναι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Science in the City» το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκληση επικοινωνίας, αλληλόδρασης ή και γνωριμίας (για όσους δεν το γνωρίζουν) απευθύνουν επιστήμονες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας «Science in the City» και ο Δήμος Ρεθύμνης, στους συμπολίτες το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στο χώρο της πρώην δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης στην οδό Αγίας Βαρβάρας 4, όπου και φιλοξενείται η δράση του.

Η πρωτοβουλία λήφθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας πολιούχου της πόλης του Ρεθύμνου. Οι εμπνευστές και υποστηρικτές του κέντρου Επιστήμης & Τεχνολογίας, θα υποδέχονται τους συμπολίτες από τις 11 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου.

Με σεβασμό και προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, διευκρινίζεται ότι η είσοδος στο χώρο θα επιτρέπεται μόνον στους κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση ή με δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών για ανήλικους από 4 έως 17 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Science in the City», αποτελεί σύμπραξη του Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Διευθυντή τον Καθηγητή ΠΤΔΕ του Π.Κ. κ. Δημήτρη Σταύρου και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, με αρμόδια Αντιδήμαρχο την δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα.

Το Κέντρο διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του κι έχει ήδη αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα στο Ρέθυμνο, με επίκεντρο την υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σεμιναριακά Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών”, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄).

Οι μαθητές επωφελούνται από την παροχή δωρεάν μαθημάτων Φυσικών Επιστημών που προσφέρονται διαδικτυακά, από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς των προαναφερόμενων φορέων.

Καλούνται λοιπόν οι μικροί και μεγάλοι συμπολίτες να αξιοποιήσουν δημιουργικά μέρος του ελεύθερου χρόνου της εορταστικής ημέρας της Αγίας Βαρβάρας, στη γνωριμία με το επωφελές, επιστημονικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Science in the City» και οι φορείς του.