Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ρέθυμνο: Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού - Τα αποτελέσματα

Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και ΓΕΛ-ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου και την αρωγή της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και όλων των Δήμων της Π.Ε. Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 156 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Το παιχνίδι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχε τον τίτλο «Ρούγες της Θύμησης» και την επιμέλεια των γρίφων είχαν οι εκπαιδευτικοί Τσαχάκη Πόπη, Κονσολάκη Ειρήνη και Δαμιανάκη Αικατερίνη. Για τη Δευτεροβάθμια είχε τίτλο «Μηχανή του Χρόνου» και οι γρίφοι είχαν ως θεματική τους την Αρκαδική Εθελοθυσία, αλλά και την Μικρασία, ως τιμητική αναφορά στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την επιμέλεια των γρίφων για τη Δευτεροβάθμια είχαν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Πίτερης, Πέτρος Χατζηελανίδης, Φώτης Παπαδόπουλος και Έρη Βουρεξάκη.

Την ηλεκτρονική υποστήριξη της πλατφόρμας του παιχνιδιού και για τις 2 βαθμίδες ταυτόχρονα είχε ο εκπαιδευτικός Μανόλης Μεταξάκης.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έλαβαν μέρος στο παιχνίδι 316 μαθητές από 17 Σχολεία του νομού, χωρισμένοι σε 21 ομάδες. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα «Μπαρουτοκαπνισμένοι» του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα «Οι Γενναίοι» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα «Ρουσσοπειρατές» του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έλαβαν μέρος στο παιχνίδι 330 μαθητές από 14 Σχολεία του νομού, χωρισμένοι σε 19 ομάδες. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα «Χορδές, πλήκτρα και δοξάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια» του Μουσικού Σχολείου, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα «ΠρωτΑγωνιστές» του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα «Σμύρνη Κυνηγών» του Πειραματικού Λυκείου.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα καθώς και όλα τα Κυνήγια Θησαυρού που έχουν πραγματοποιηθεί για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου στη διεύθυνση https://arkadi.didereth.gr και στη σελίδα του facebook:
https://www.facebook.com/arkadi.didereth.gr.

Η απονομή στους διακριθέντες θα γίνει σε τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του παιχνιδιού καθώς και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων όλου του Νομού Ρεθύμνου που πήραν μέρος.

Το γενικό συντονισμό του παιχνιδιού είχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου.