Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ρεβυθοκεφτέδες

Το "Παντοπωλείον Γεύσεων" (λ.Εθνικής Αντιστάσεως 72) μαγειρεύει!

ρεβυθοκεφτέδες συνταγή κουζίνα παντοπωλείο γεύσεων

Υλικά:

500 γρ. Ρεβύθια
100 γρ. ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Συνοδευτικό:
Σάλτσα από γιαούρτι

Υλικά:
150 γρ. αλεύρι
1/2 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. μαϊντανού
10 ml ελαιόλαδο
1 "πρέζα" πάπρικα

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το σακούλι με τα ρεβύθια και τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα περνάμε από μπλέντερ ή χειρόμυλο και τα κάνουμε σκόνη.

Σ'ένα μεγάλο μπολ, σπάμε το αυγό, βάζουμε τα ρεβύθια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνοντας το αλεύρι δημιουργούμε ένα πηχτό χυλό έτοιμο για τηγάνισμα.

Με το κουτάλι (όπως ακριβώς κάνουμε και στους λουκουμάδες), ρίχνουμε το μείγμα σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να "χρυσίσει" ο κεφτές.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού, βάζοντας στο μπλέντερ: τη μισή σκελίδα σκόρδο, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.

Σε περίοδο νηστείας μπορούμε να αφαιρέσουμε το αυγό απλά θα κάνει το μείγμα μας, λιγότερο αφράτο.

Παντοπωλείον Γεύσεων