Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σάρωθρα πεζού χειριστή αντικαθιστούν ... τη σκούπα και το φαράσι!

Με 4 σάρωθρα θα γίνει η αρχή, στο Ηράκλειο, το καλοκαίρι

σάρωθρα πεζού χειριστή δήμος ηρακλείου καθαριότητα σκούπα φαράσι μαμουλάκης
Εξοπλισμός που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται στο εξωτερικό για την καθαριότητα των δρόμων έρχεται και στο Ηράκλειο, που από το καλοκαίρι θα ρίξει στη "μάχη" του οδοκαθαρισμού τέσσερα (αρχικά) σάρωθρα πεζού χειριστή, που έρχονται να αντικαταστήσουν τη σκούπα και το φαράσι. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, τα σάρωθρα αυτά, κόστους περίπου 12.000 ευρώ το ένα, θα αποτελέσουν την κορωνίδα των δράσεων στον τομέα της Καθαριότητας, φέτος.
 
Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, παράλληλα συνεχίζεται η εγκατάσταση των περιβλημάτων των απορριμματοδεκτών, ενώ θα εγκατασταθούν επίσης ειδικοί επιδαπέδιοι κάδοι για τα περιττώματα των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και απορριμματοδέκτες τσιγάρων, ενώ ήδη από τη Μ.Πέμπτη έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση των παλιών, φθαρμένων πράσινων κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, με τουε συνολικά 372 νέους μαύρους κάδους.
 
Δωρεά απορριμματοφόρου στο Ηράκλειο
 
Καλά νέα έφθασαν, σήμερα, στη Λότζια, από την ΕΕΑΑ, για τη δωρεά ενός απορριμματοφόρου αξίας 150.000 ευρώ, που θα ενισχύσει τον υφιστάμενο στόλο των απορριμματοφόρων της Ανακύκλωσης. Παράλληλα στους υφιστάμενους μπλε κάδους προστίθενται 100 ακόμη, που έρχονται επίσης ως επιβράβευση των Ηρακλειωτών που συμμετέχουν ολοένα και πιο ενεργά στην Ανακύκλωση.