Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σαρδέλες ξυδάτες

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

σαρδέλες ξυδάτες συνταγή γιαγιά

Υλικά

Ένα κιλό σαρδέλες

ένα ποτήρι ξύδι

αλάτι, λάδι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα ψάρια.

Σε σκεύος με καπάκι, στρώνουμε τα φιλέτα σταυρωτά αλατίζοντας καλά.

Ρίχνουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν και στο τέλος λίγο λάδι.

Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.

Διατηρούνται για μήνες.