Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σεισμός κάτω από τα πόδια τους!

Στα πέριξ

φωτογραφία από εφημερίδα "Πατρίς"

*Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι θα κρατήσει. Και το είπε, χωρίς να επιδιώκει να προκαλέσει τρόμο, ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος…

*Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις περιοχές του δήμου μετρήθηκαν σε εκατό σπίτια και κάποια από αυτά, κρίνουν οι επιστήμονες, δεν πρέπει να κατοικηθούν από τους ενοίκους διότι κινδυνεύουν σε κατάρρευση…

*Ο Παπαζάχος γίνεται πάντως περισσότερο σαφής: «Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι έχουν τον σεισμό κάτω από τα πόδια τους…»

*Μήνυμα για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών έδωσε ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης σύζυγος της Γλυκερίας που στα 44 της χρόνια έχασε τη ζωή της  μετά τον εμβολιασμό με Astra Zenecα. Έκανε, λοιπόν, την δεύτερη δόση ο ίδιος με το εμβόλιο Pfizer και ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πείσει όσους αντιτίθενται στους εμβολιασμούς…

*Είπε μέσα στον πόνο του: «Έκανα τη δεύτερη δόση, πρέπει να ακούμε την επιστήμη».

*Ονόμασε «τσαρλατάνους» τους υγειονομικούς που συμμετέχουν στην κίνηση των αντεμβολιαστών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους…

*Παιδιά κάτω των 12 χρόνων και ολόκληρες οικογένειες μολύνει ο κορωναϊός. Μετά την Μύκονο, πληθυσμιακά, αρνητική πρωτιά έχει το Ρέθυμνο. Θα είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου…

*Είπε, με καυστικό τρόπο, χαρακτηρίζοντας την πρωτιά και στο Ρέθυμνο, γιατρός: «Δεν θελήσαμε και εδώ να μας πάρουν την πρωτιά άλλοι…»

*Και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ο δήμαρχος της πόλης Γιώργης Μαρινάκης έχει αναφερθεί με οξείς χαρακτηρισμούς στην επικρατούσα νοοτροπία και στην ανάγκη να επικρατήσει άλλη λογική αντιμετώπισης του φαινομένου.

*Κορύφωση του κύματος «Δέλτα» της πανδημίας εκτιμούν επιστήμονες θα υπάρξει από 10 έως 12 Αυγούστου. Την εξέλιξη θα κρίνει ο ρυθμός των εμβολιασμών.

*Μπορεί Πολάκης και Άδωνις να κονταροκτυπιούνται σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός Βουλής, αλλά τώρα που διαγνώστηκε θετικός στη μόλυνση ο δεύτερος ο πρώτος του ευχήθηκε «περαστικά».

*Σε αυτή τη ζωή το σύστημα μας βλέπει ως… αριθμούς και μας εγκλωβίζει για να μην ξεφεύγουμε από τα πλοκάμια του!

*Και επειδή όλοι έχουμε πολλούς αριθμούς, σε λίγο θα αποκτήσουμε ένα και μοναδικό αριθμό που θα είναι σαν «πάσο» σε όλο το Δημόσιο.

*Στη γενέτειρά του στο Σπήλι, όπως το κάνει κάθε χρόνο, περνά ήδη τις διακοπές του ο ντραμίστας των Magic De Spell, ένας εκ των ιδρυτών του, Θοδωρής Βλαχάκης. Έρχεται να πάρει το οξυγόνο του τόπου και να γυρίσει πίσω, συνεχίζοντας το έργο με τους συνεργάτες του. Καλές διακοπές…

*Του χρόνου μετά από δυο χρόνια αναβολών λόγω του κορωναϊού, ελπίζεται να τιμηθεί από τον δήμο Αγίου Βασιλείου. Του το οφείλει άλλωστε! Θα ακολουθήσει, προγραμματίζεται, συναυλία του συγκροτήματος στον χώρο του γυμνασίου και λυκείου.

*Επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της κίνησης ως το τέλος της σεζόν στην Κρήτη. Ήδη ο αριθμός των ξένων αυξάνεται στις τουριστικές περιοχές και ελπίζεται ο Αύγουστος να είναι ο μήνας της αιχμής…

*Οι περισσότεροι επισκέπτες, πάντως, παρατηρείται, κυκλοφορούν με τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας, μάσκες, αποστάσεις κ.λπ. και ιατρεία που λειτουργούν κοντά στα ξενοδοχεία που διαμένουν δέχονται αρκετούς κάθε μέρα για την διενέργεια τεστ.

*Ίδια ομιλία, λέγεται, κάνει κάθε χρόνο, ο μόνιμος ομιλητής των επετείων και δεν έχει κανένα ενδοιασμό. Σκέφτεται και ορθά λέει: «Πού να θυμάται καθένας τι είπα πέρυσι, εδώ δεν θυμάται τι έφαγε χθες και θα θυμάται τι είπε πέρυσι;» Ωραίο κόλπο!

* Είπε ότι είναι «καμικάζι» για τον δήμο Μαλεβυζίου ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, αλλά στην πιάτσα συζητείται ότι ανεβάζει ταχύτητες στον αγώνα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του Κιν.Αλλ….

*Για την προεδρία στηρίζει τον Λοβέρδο η Εύα Καϊλή.

*Υπό αυστηρή επιτήρηση και με κοντό λουρί θα πρέπει να είναι στους διαδρόμους του αναβαθμισμένου πάρκου Γεωργιάδη τα κατοικίδια ζώα. Και τα… σκυλιά δεμένα προβλέπει ο κανονισμός του πάρκου.

*Από τα ανέλπιστα: Σύλησαν τάφο στο χωριό Βοδίνο και πήραν τα οστά τριών Ελλήνων στρατιωτών από την Άρτα που έπεσαν στο πεδίο της μάχης στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

*Μπόρης: Δήμαρχος ορεινού δήμου της Κρήτης, πληροφορήθηκε η στήλη, αρνήθηκε να δεχτεί επί τέσσερις φορές που τέθηκε ως αίτημα, τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας για το κτηματολόγιο. Ούτε ο δήμαρχος των Παρισίων να ήταν!