Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σουπιές με αβρονιές και σπαράγγια

Μια συνταγή της Ελένης Σταυρουλάκη στο Βυζάρι Αμαρίου για 6 άτομα

σουπιές αβρονιές σπαράγγια

Υλικά

Ένα με ενάμιση κιλό σουπιές

Τρία με τέσσερα ματσάκια αβρονιές και σπαράγγια

Δυο φρέσκες ντομάτες και μια κουταλιά της σούπας πελτέ

Κρεμμύδι, λίγο μάραθο, αλάτι, ελαιόλαδο, μισό ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τις σουπιές που έχουμε τεμαχίσει, το αλάτι, το κρεμμύδι και το μάραθο στο λίγο νερό που βάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθούν.
Όταν μισοψηθούν τα κομμάτια της σουπιάς, προσθέτουμε τις αβρονιές και τα σπαράγγια.
Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, βάζουμε τον πελτέ και τις ντομάτες και σε δέκα λεπτά το κρασί.
Μένουν στη φωτιά για μια ή μιάμιση ώρα και στη συνέχεια σερβίρονται