Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σταμναγκάθι με μανιτάρια πλευρώτους αυγολέμονο

Συνταγή για 4 μερίδες

σταμναγκάθι μανιτάρια πλευρώτους

Υλικά

Μανιτάρια 500γρ.

Σταμναγκάθι 500γρ.

Άνηθος 1 ματσάκι

Κρεμμύδι 1 τεμ.

Κρεμμύδι φρέσκο Ιματσακι

Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2κ.σ.

Αυγό: 1τεμ.

Χυμός από 2 λεμόνια

Κρασί λευκό 1 ποτήρι του κρασιού

Αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.  Τσιγαρίζουμε ελαφριά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με τα μανιτάρια που έχουμε κόψει λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί.

2.  Προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών ,τον άνηθο ψιλοκομμένο .

3.    Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν βράσει, προσθέτουμε το σταμναγκάθι. Το βράζουμε για 2 - 3 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε το σταμναγκάθι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

4.  Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

5. Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της κατσαρόλας στο αυγό ,ανακατεύοντας πάντα απαλά με το σύρμα. Σβήνουμε τη φωτιά που έχουμε το φαγητό και προσθέτουμε μέσα το αυγό με τα υγρά της κατσαρόλας ,ανακατεύοντας γρήγορα και με κυκλικές κινήσεις για να πάει παντού το αυγό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.