Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σταρ οι… λοιμωξιολόγοι!

Στα πέριξ

*Έχουν γίνει σούπερ σταρ οι λοιμωξιολόγοι  και τους… πάνε τα κανάλια. Όπως τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη που σπάει ρεκόρ στις τηλε-εμφανίσεις! Τι μπορεί να κάνει ένας ιός!

*Αλλά ο καθηγητής παίρνει και τα μέτρα του με τους «Μαχητές του Χριστού» που δεν τον ξεχνούν και του στέλνουν… χαιρετίσματα!

*Και δεν είναι μόνο γιατροί, παπάδες και κάθε επαγγέλματος πολίτες που αρνούνται τον εμβολιασμό. Όπως αστυνομικοί. Ας κάνουν μια επιπλέον προσευχή οι παπάδες μια και πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

*Και αφού η αποδοχή στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς δεν απέφερε τα αναμενόμενα, μπήκε σε εφαρμογή η επιστράτευσή τους.

*Μα έτσι που το πήγαιναν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου ήταν φυσικό να πάρουν και πάλι πρωτιά σε αριθμό  μολύνσεων στην Κρήτη…

*Και πάλι ο νομός βάφτηκε κόκκινος και είναι … πράσινος, όπως τον Παναθηναϊκό!

*Ταρακούνησε την κυβέρνηση η κινητοποίηση επαγγελματιών της εστίασης, των εμπόρων και των αγροτών της Κρήτης. Κάθε κλάδος με τα δικά του αιτήματα.

*Και σαν να είμαστε σε άλλα εποχή, για τον καφέ, μπήκαν πολλοί στη σειρά για να πάρουν…  λαϊκό συσσίτιο! Και αφού πήραν, κάθισαν στα κλειστά καφέ που, ευτυχώς, είχαν τραπεζοκαθίσματα.
*Αλλά όλοι ανησυχούν με τις επόμενες κινήσεις των αγροτών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνείται πεισματικά να τους συναντήσει. Και είναι μια πράξη που δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους αγρότες…

*Ο Κεδίκογλου που τους συνάντησε δεν πέρασε και… άσχημα. Και κρητικά καλούδια του κουβάλησαν και ρακές τον κέρασε και τσούγκρισε το ποτήρι του μαζί τους και σαρίκι του πέρασαν στον σακάκι και μαχαίρι του έβαλαν στη μέση! Και βέβαια, όλα τούτα, είναι καλοπιάσματα στον υπουργό για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους;

*Γκάγκα ή γκαγκά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας;

*Μεγάλες οι συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στις πόλεις της Κρήτης. Μελανό σημάδι η επίθεση και ο τραυματισμός του αντιδικτατορικού αγωνιστή και πρώην βουλευτή του Συ.Ριζ.Α Μανιού…

*Δεν τον σεβάστηκαν ορισμένοι αλήτες της… ψόφιας επανάστασής τους!

*Για πρώτη φορά, υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους διαδηλωτές για την ειρηνική πορεία στην Αθήνα…

*Κι αυτό, ξέχασε να συμπληρώσει, γιατί οι αστυνομικοί δεν προκάλεσαν και δεν χτύπησαν διαδηλωτές. Ξέχασαν την… προβοκάτσια!

*Έφερε θλίψη ο θάνατος του Στέλιου Αεράκη, ενός ανθρώπου, δεξιοτέχνη στα νιάτα του στο λαούτο κοντά τον μεγάλο Νίκο Ξυλούρη και σε άλλους μεγάλους, και χρόνια μετά παραγωγού της αυθεντικής κρητικής μουσικής. Μας άφησε στα 74 του χρόνια, ταλαιπωρημένος από τον καρκίνο για χρόνια. Η προσφορά του στη μουσική παράδοση της Κρήτης είναι τεράστια…

*Το πάθος του για το ντόπιο μουσικό μας πλούτο δεν μετριέται και ζούσε και ανέπνεε για αυτό τον ανεκτίμητο πλούτο…

*Το επόμενο βήμα του ήταν στις μουσικές παραγωγές με καλλιτέχνες της Κρήτης. Όμως, πάνω από όλα είχε βάλει  σκοπό ζωής να συγκεντρώσει  όλη τη δημιουργία των ανθρώπων του νησιού που θεμελίωσαν την γνήσια μουσική παράδοση…

*Και τα κατάφερε μετά από προσπάθειες χρόνων, ψάχνοντας την παραγωγή τους ακόμα και στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική που ζούσε ο τεράστιος Γιώργης Καλογρίδης…

*Από το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι, Σείστρον, κατάφερε να εκδώσει το σπάνιο έργο Πρωτομάστορες. Άφησε το σπάνιο αποτύπωμά του που αφορούσε την διάσωση των σκοπών όλων εκείνων των μεγάλων που θεμελίωσαν τη γνήσια μουσική μας παράδοση…

*Το πελώριο αυτό έργο θα τον ακολουθεί πάντοτε και παντού. Θα είναι αιώνιος ο Στέλιος Αεράκης που στα χρόνια της ζωής του έβαλε τη δική του σφραγίδα. Κουράγιο στη σύζυγό του Ρένα Μανουρά που ως γνήσια Ανωγειανή δεν έλειψε από το πλάι του ως το τέλος της ζωής του και στις αγαπημένες του κόρες που τόσο τον αγαπούσαν.

*Γερό σκαρί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο κορωναϊός πουν τον χτύπησε αποδείχτηκε πολύ μικρός για να τον τελειώσει. Κατάφερε τον πολύ καιρό που τον ταλαιπωρεί να χάσει 27 κιλά.

*Δεν έχουν τέλος οι αυτοχειρίες στην Κρήτη. Μια γυναίκα 82 χρονών στο Ηράκλειο έδωσε τέλος στη ζωή της από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Και στα Χανιά ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο.

* Έχει… μέλλον η υπόθεση του θανάτου του  αείμνηστου πολιτικού, βουλευτή Χανίων και υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Δεν μπορούσε να «φύγει» έτσι όπως το ήθελαν κάποιοι!

*Λέει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ότι έχει την εμπειρία και μπορεί να ηγηθεί για να φέρει σε υποφερτά ποσοστά το Κιν.Αλ.

*Τον ακολουθούν νέοι αλλά και βετεράνοι που πέρασαν από θέσεις εξουσίας επί Πα.Σο.Κ. Και μένουν με πείσμα στις τάξεις του. Τόπο στα νιάτα!

*Η  μάχη με τους άλλους συνυποψήφιούς του Λοβέρδο, Παπανδρέου Καστανίδη, Γερουλάνο και Χρηστίδη  δείχνει να είναι σκληρή.

*Άρχισαν να προετοιμάζουν την αισθητική των πόλεων Ηρακλείου και Ρεθύμνου για τα Χριστούγεννα.

*Μπόρης: Η πίεση στους ανεμβολίαστους μεγαλώνει και το σύστημα υγείας είναι στα όριά του.