Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Οι τραμπουκισμοί πληρώνονται

*Τι γίνεται όταν ένα τζιπ στο Ηράκλειο εμποδίζει τη διέλευση λεωφορείου, στην οδό Αγίου Μηνά; Το απλό: κατεβαίνουν οι επιβάτες και το μετακινούν… σηκωτό. Τέτοια πρόοδος των νοοτροπιών!

*Έχουν αγριέψει τα λαγωνικά των ελέγχων της εφορίας και βρίσκουν συνεχώς φορολογικές παραβάσεις στα μαγαζιά της παραλίας των τουριστικών περιοχών της Κρήτης και στο εσωτερικό. Πότε παρουσιάζονται ως… τουρίστες με μαγιό, παντελονάκι και σαγιονάρες, πότε με τα παιδιά τους ως πελάτες και πότε ως παραθεριστές. Βγάζουν λαβράκια…

*Κάποιοι επαγγελματίες του κλάδου τραμπούκισαν με διαφόρους τρόπους για να φοβίσουν, αλλά κατάφεραν να εισπράξουν επιπλέον ποινές ή να πάνε στον εισαγγελέα. Άντε τώρα να τα βγάλεις πέρα με την εφορία και τα φορολογικά δικαστήρια…

*Έχουν ξεφύγει ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών και «βαράνε» στα αυγά και στις σαλάτες. Πιστεύουν οι αφελείς ότι οι ξένοι έχουν άγνοια των τιμών.

*Και μετά τον Δεκαπενταύγουστο πάει και το καλοκαίρι και αρχίζει η επιστροφή των… μυρίων στα σπίτια τους. Λίγοι θα καθίσουν στον τρυγητό και στα καζάνια!

*Ξανθός και Πολάκης είναι στο στόχαστρο, αλλά μεγάλος τους σύμμαχος αποδείχτηκε ο πρώην και για χρόνια διοικητής νοσοκομείων του Ηρακλείου και πρώην βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Νίκος Κοκκίνης, που τα έλεγε τις προάλλες με εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ και τους μιλούσε για τις προσπάθειες τους στη βελτίωση των συνθηκών στις υπηρεσίες υγείας.

*Έχει καλή εικόνα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Για κάποιους άλλους Έλληνες ευρωβουλευτές και από την Κρήτη, έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω, τα σχόλια δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά. Ποιοι είναι;

*Ο μισθός του καθενός από αυτούς ανέρχεται στον διπλάσιο του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και επιπλέον η υψηλή αποζημίωσή του όταν μετέχει σε επιτροπές και τόσες άλλες παροχές. Αλίμονο στους φτωχούς Έλληνες που τραβάνε το κάρο της επιβίωσης κάθε μέρα!

*Είχαμε το Γκριν Φέστιβαλ στο… ευρωπαϊκό Αμάρι που έληξε με ποικιλία φέτος στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, αλλά από σήμερα και έως μεθαύριο Κυριακή πραγματοποιείται σο 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Μπανάνας στο λιμάνι της Άρβης με πλήθος… ισορροπημένων εκδηλώσεων με ουσία και όχι με ντουντούκες και φανφάρες…

*Η οργανωτική επιτροπή έχει πρόεδρο και μέλη, η είσοδος είναι ελεύθερη και χωρίς τον οβολό σας για τη… στήριξη του θεσμού και οι μπανάνες άφθονες και δωρεάν…

*Μα ποιος ήταν αυτός ο… σβούρας παράγοντας στα ψηλά που γυρνούσε μόνος του στις εκδηλώσεις και δεν του έδινε κανείς σημασία; Μα σε όλους χρωστούσε και με σκυμμένο το κεφάλι πήγαινε κι ερχόταν στα τραπέζια μήπως και κάποιος του δώσει σημασία. Μπααα κανείς!

*Είναι ταλέντο το Φραγκιό από το Φρατί πάνω από το φαράγγι του Κουρταλιώτη στα νότια που θα καλύψει μουσικά με τη λύρα του τη Γιορτή Τσικουδιάς στην Καλή Συκιά. Και… λαό έχει και ταλέντο έχει και νέος είναι και στην περιοχή σας… φύτρωσε. Δεν έχει γίνει ακόμη φίρμα από αυτές που χρυσοπληρώνονται και εμφανίζονται για συγκεκριμένη ώρα και ας έχει βγει στο κέφι ο πληθυσμός!

*Στον ξεσηκωμό για τις ΒΑΠΕ το Φραγκιό είναι που θα… χορέψει με τη λύρα του τις αγορές των κερδοσκόπων. Προσοχή στις εταιρίες που καιροφυλαχτούν για να εγκαταστήσουν τις κεραίες στις κορφές του ιερού «Τσιλίβδικα».

*Ήταν… άπιαστη στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΣΚΑΙ Κρήτης στο Ηράκλειο προχθές η προεδρίνα του πολιτιστικού συλλόγου της Καλής Συκιάς κυρία Βάσω Μπαμιάκη πού μίλησε για τις λίθινες επιγραφές που τοποθετήθηκαν στα σπίτια που κάηκαν ζωντανές οι γυναίκες… Έχει πάρει τον αέρα του… μικροφώνου και δεν κομπιάζει σε κάθε ερώτηση. Ίσως να τα βρίσκει μόνο λίγο σκούρα στην ΕΡΤ ΟΡΕΝ και στον Γιάννη Κανελλάκη.

*Τέτοια κινητικότητα στην παναρκαδική εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ της Καλής Συκιάς, στη Νυμφασία της Πελοποννήσου δεν έχει ξαναγίνει, με πληροφορούν. Εμφανίζονται Νυμφασιώτες σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ, σε ραδιόφωνα, σε εφημερίδες, σε ηλεκτρονικά μέσα και προβάλλουν την εκδήλωσή τους.

*Συνωστισμός αναμένεται απόψε στο Σπήλι και στην κεντρική πλατεία του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου για την ιστορική μνήμη, μέσα από την προβολή των δυο ιστορικών ντοκιμαντέρ, «Πυρπόληση γυναικών στην Καλή Συκιά από Γερμανούς» και «Το Αμάρι στις φλόγες» των δημοσιογράφων Μανόλη Παντινάκη και Γιάννη Κανελλάκη…

*Θα… μετακινηθούν και ολόκληρη η Καλή Συκιά αλλά και πολλοί κάτοικοι του Αμαρίου…

*Ήταν στον προγραμματισμό των δράσεων του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη από καιρό οι προβολές. Μπήκε μπροστά ο αεικίνητος αντιδήμαρχος Βασίλης Θεοδωράκης, ως σταθερή δύναμη με το επιτελείο του, και σαρώνει στην οργάνωση. Κάποιοι θα βγάλουν… ιλαρά από το κακό τους αλλά ξύδι ή πολλή ρακή!

*Δεν πειράζει, καλό κάνει μέχρι να το εμπεδώσει. Η συνέχεια στη διεθνοποίηση των εγκλημάτων των ναζί σε περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου, θα τον… πονέσει.

*Φοβερά αυτά που συμβαίνουν φέτος το καλοκαίρι στην Κρήτη: Αν δεν είναι πνιγμός στη θάλασσα, είναι τροχαίο δυστύχημα και αν δεν είναι αίμα στην άσφαλτο είναι αυτοκτονία.

*Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον νέο πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή, επιτυχημένο επιχειρηματία για δεκαετίες στο Μόναχο. Ήταν ανέκαθεν δίπλα στον κρητικό μετανάστη. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αδάμ Παραδεισανός, για μια πενταετία εκπαιδευτικός στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ομογενών τον γνωρίζει καλύτερα.

*Στο χωριό του το Κεντροχώρι του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου παραθερίζει όπως κάθε χρόνο τον Αύγουστο ο νέος γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και πρόεδρος των Κρητών Βελγίου Σταύρος Περδίκης…

*Κάθε χρόνο βρίσκει και λιγότερους στον τόπο του, αλλά είναι η εξέλιξη της ζωής. Μεγάλωσε και ο ίδιος, αλλά το χωριό του είναι η φύτρα του…

*Ο κ. Περδίκης, εκ φύσεως ευγενής, χαρούμενος και επικοινωνιακός άνθρωπος, γνωρίζει τόσο καλά τα θέματα των απόδημων Κρητικών, αφού στην καρδιά του όπου κι αν βρίσκεται χτυπάει η Κρήτη!

*Μπόρης: Ένας άνθρωπος θα… πάει μπροστά το Αμάρι και αυτός θα είναι εκείνος που είναι και με τις ΒΑΠΕ και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εναντίον της εγκατάστασής τους. Είναι ο κολοτούμπας της ιστορίας και του πολιτισμού. Ο μεγάλος είναι για… αρχηγικά πολιτικά σαλόνια!