Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Φορέας πάνω στα αποκαΐδια

*Τι γίνεται διαχρονικά μετά από μια τραγωδία ή ένα μεγάλο γεγονός; Το απλό: συστήνεται ένας νέος φορέας για να… καθησυχάσουμε και μετά τον θόρυβο αδρανοποιείται. Συμβαίνει, αυτό που έχει παγιωθεί πλέον, που ακόμα και οι νόμοι που ψηφίζονται μένουν μόνο στα χαρτιά.

*Πάνω στα αποκαΐδια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, ψάχνουν ευθύνες Τσίπρας και Μητσοτάκης. Ο ένας  με τα αυθαίρετα που κληρονόμησε και την ανικανότητα διαχείρισης ενός από τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο άλλος, γόνος μιας από τις οικογενειοκρατίες  που ρίζωσαν  στην πολιτική ζωή του τόπου και τον κατάστρεψαν, με τις λογιών-λογιών εξυπηρετήσεις για να κρατηθούν οι πελατειακές σχέσεις.

*Σηκώνει τα μανίκια και πάλι ο Γιάννης Κουράκης για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Ηρακλείου. Πέρασε από… παντού, εκτός από την Περιφέρεια, συνδικαλισμό, Βουλή, Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλει και πάλι πρώτο ρόλο στα κοινά…

*Είχε ακουστεί παλαιότερα ότι πιθανόν να βρεθεί απέναντι στον Αρναουτάκη, όμως, το μέτρησε και το ξαναμέτρησε και είδε ότι «του πάει πιο πολύ ο δήμος που τον ξέρει», και αποφάσισε να το επιχειρήσει ξανά.

*Αλλά μέχρι τις εκλογές λένε οι γνωρίζοντες, θα δούμε πολλά και ο Συ.Ριζ.Α., μικροαστικό κόμμα πλέον, θα συνεργαστεί με τους υποψηφίους του παλαιού Πα.Σο.Κ. Θα τρίβουμε τα μάτια μας, αν και κάποιοι από τους απομείναντες ρομαντικούς αρνούνται να το πιστέψουν.

*Είπαν πως στο δήμο Ρεθύμνου «έχει παλιώσει ο Μαρινάκης», αλλά θα το τολμήσει και πάλι να είναι υποψήφιος και αυτοί που βλέπουν τα πράγματα από όλες τις… γωνίες λένε ότι «θα ακούσει από πιο κοντά την αναπνοή του υποψήφιου που θα στηρίξει η Ν.Δ.» Θέλουν νέο αίμα!

*Ούτε η Σβίγγου του Συ.Ριζ.Α. δεν άντεξε τις πεζοδρομιακές διατυπώσεις της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτου που… ξέφυγε παντελώς και είπε ότι ο Κυριάκος «λέει παπαριές». Φαντάσου τι λέει στα… όργανα του κόμματος.

*Μειώθηκε η ανεργία τον Μάιο στο 19,5%, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι εργαζόμενοι και από αυτούς η πλειοψηφία νέοι, αμείβονται με εξευτελιστικές τιμές και χωρίς ασφάλεια. Απόλυτη εκμετάλλευση από εργοδότες που βρήκαν ευκαιρία να τους εξοντώσουν.

*Αύγουστος των… πανηγυριών από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης και όταν θα φύγει ο Δεκαπενταύγουστος, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα χωριά πάλι θα αδειάσουν και θα αρχίσουν τα… μοιρολόγια!

*Ήρθαν απόδημοι και όσο θα πλησιάζει η μεγάλη γιορτή θα έλθουν περισσότεροι. Αλλά, όπως παρατηρούν κάτοικοι του Αμαρίου, «οι χωριανοί που ήλθαν δεν παρουσιάζονται στο καφενείο και στην πιάτσα γιατί δεν τους περισσεύουν!»

*Πέραν του αναμενόμενου είναι ο αριθμός των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Κρήτη, αλλά οι αγορές τους είναι περιορισμένες. Είναι η άλλη… κατηγορία που κάνουν παζάρια και φασαρία και οι Γερμανοί μας αντιμετωπίζουν ως… πεινασμένους. Γι αυτό και προκαλούν, όμως, παίρνουν τις απαντήσεις που τους πρέπουν από τους ντόπιους.

*Στα Μάλια έχουν… ξεσαλώσει με τους νεαρούς που έρχονται και κάνουν τα όργια τους. Καθιερώθηκε ο «ποιοτικός» τουρισμός των αχαλίνωτων που ελεύθερα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ξεσπούν.

*Έχουν πάρει… φόρα τελευταία ο δήμος Αγίου Βασιλείου και οι φορείς του Σπηλίου και η μια εκδήλωση διαδέχεται την άλλη και μπράβο παιδιά. Μετά τη βραδιά μνήμης ακολούθησε το διήμερο για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Σκορδαλού από τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Σπηλίου και χθες μεγάλη γιορτή του αθλητικού συλλόγου.

*Και πρόεδρος στον σύλλογο είναι… γυναίκα, η Ελεάννα Λεντιδάκη-Μαργαρίτη. Έβαλε και το… χεράκι του χθες και ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαράκης που παραθερίζει αυτήν την περίοδο στο Σπήλι. Καλές διακοπές…

*Προσκλήσεις για προβολές των ιστορικών ντοκιμαντέρς τους για τον Σεπτέμβριο, έχουν λάβει από την Ασή Γωνιά και τη Βιάννο, οι δημιουργοί τους Γιάννης Κανελλάκης και Μανόλης Παντινάκης, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν δήμος και φορείς των περιοχών.

*Πάει παντού, σε κάθε δράση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ενδιαφέρεται για την πρόοδο του τόπου του, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κακογιαννάκης. Πρώτος, ειδικά, πασχίζει για τα θέματα του δήμου Αγίου Βασιλείου, που είναι ο τόπος γέννησής του(Βρύσες)και δεν ξεχνά.

*Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε ο πρωινός καφές στον Κουμπέ στην πλατεία Κορνάρου στην πόλη του Ηρακλείου. Ευτυχώς, σύντομα, μετά τα έργα αποκατάστασης, θα προσφέρεται και πάλι.

*Υπάρχει εισήγηση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε 17 νομούς και σε αυτούς είναι και ο νομός Ρεθύμνου. «Πετάνε» πάλι οι τιμές των καυσίμων!

*Δυστυχώς χάθηκε και άλλος νέος άνθρωπος στην άσφαλτο. Δύσκολο, στους δρόμους της Κρήτης η μέρα να μην έχει νεκρό ή τραυματία σε τροχαίο. Και αν δεν είναι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα είναι πνιγμός στη θάλασσα. Προσοχή στους δρόμους και στις παραλίες και αυτό το καλοκαίρι!

*Ξεφεύγει από τα τετριμμένα ο πολιτιστικός σύλλογος Γέργερης και από σήμερα και μέχρι τις  16 Αυγούστου, γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων την φύση και τον άνθρωπο. Θα έχουν ενδιαφέρον.

*Με δεκάδες περίπτερα, εκθέτες από τον Μυλοπόταμο και την Κρήτη θα παρουσιάσουν από σήμερα και για ένα τριήμερο προϊόντα της περιοχής αλλά και έργα ανθρώπων που υπηρετούν την τέχνη τα γράμματα και την επιστήμη. Καλή επιτυχία.

*Μπαίνει δυναμικά ο επιχειρηματίας Αντώνης Χαροκόπος στον πολυχώρο της Σχολής Ασωμάτων «Πάνακρον» που ενοικίασε, με σειρά εκδηλώσεων.

*Μπόρης: Ο Κουβέλης που πορευτήκαμε στους αγώνες για τη δικαίωση του προλεταριάτου με απογοητεύει…