Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Για τις αποζημιώσεις η Μέρκελ στην Αθήνα;

*Είπαν ότι η Μέρκελ βρίσκεται στην Αθήνα για να κηρύξει το τέλος της… επιτροπείας. Αλλά επιτροπεία θα έχουμε για δεκαετίες!  Είπαν πολλά και για να δώσει οδηγίες για το Σκοπιανό, αλλά το σπουδαιότερο δεν το βγάζουν προς τα έξω γιατί είναι αρκετά σοβαρό και αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις. Και είναι, τελικά, το κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις που έχει ήδη…

*Δέχεται, η αλήθεια, πιέσεις και βλέπει τα πράγματα χωρίς… γυρισμό μετά τα όσα αποκόμισε από την Πολωνία κατά την επίσκεψή της στη Βαρσοβία. Θέλει να προλάβει πριν γίνει ευρωπαϊκό μέτωπο και ψηφιστεί νόμος από τη Βουλή των Ελλήνων, γιατί τότε θα είναι πιο σκούρα τα πράγματα…

*Τρέμει, λοιπόν, στο δίπολο Ελλάδας-Πολωνίας που διεκδικούν πολλές εκατοντάδες δις. ευρώ για τα όσα προκάλεσε το Γ΄Ράιχ.

*Για την άφιξη και προστασία της Μέρκελ στις ημέρες της παραμονής της, η πρωτεύουσα παρέλυσε και διατέθηκαν πάνω από δυο χιλιάδες αστυνομικοί.

*Αγριεύουν τα πράγματα στη δίκη της απαγωγής και πολύμηνης ομηρίας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη σε αίθουσα του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Μέχρι την ολοκλήρωσή της, αναμένονται κι άλλες εντάσεις…

*Ο επιχειρηματίας κρατούνταν, όπως ειπώθηκε από μάρτυρα, σε χώρο που είχε πρόσβαση από εσωτερική σκάλα και την είχαν καλύψει με σεντόνι. Όταν τράβηξαν το σεντόνι και ανέβηκαν, τον βρήκαν σε σκοτεινό δωμάτιο και τον εντόπισαν με φακό.

*Χωρίς επιστροφή θεωρεί όσα θα ακολουθήσουν ο στρατάρχης Καμμένος και από ότι φέρεται να είπε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο χθες «είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός, θα πράξω αυτό που πρέπει»

*Κατάντημα Βουλής: Καμμένος προς Αμυρά: «Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως» και αργότερα Αμυράς για Καμμένο: «Καλύτερα νυφούλα παρά ζωντοχήρα όπως θα γίνεις εσύ». Αλλά και το άλλο σχετικά πρόσφατη από τη Ντόρα για Καμμένο: «Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη»

*Μετά την επιδημία της γρίπης ήλθε και η επιδημία αποστολής ύποπτων φακέλων  σε Πανεπιστήμια(Μετσόβιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμια Κέρκυρας, Βόλου, και ΣΕΛΕΤΕ Μαρουσίου).

*Έχουν βρεθεί «οι έξι πρόθυμοι βουλευτές» για να σώσουν τον Τσίπρα και ανάμεσα σε αυτούς ο Δανέλλης και ο Ζουράρης. Ο πρώτος από τη Χερσόνησο και ο δεύτερος από το Λασίθι…

*Και… Μακεδονομάχος ο Ζουράρης όπως τον αποκαλούσε ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης…

*Η κυβέρνηση έχει βρει τους 151 για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ο Ζάεφ ψάχνει τους 80 βουλευτές του Κοινοβουλίου του.

*Ο Δανέλλης, όπως έγραψε iefimerida υπήρξε βουλευτής του Συνασπισμού, ευρωβουλευτής του Πα.Σο.Κ. και σήμερα βουλευτής του «Ποταμιού» και ως δήμαρχος Χερσονήσου το 2006 είχε στείλει δυο επιστολές στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου και ζητούσε να έχει «την τιμή της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας» για να επανεκλεγεί δήμαρχος Χερσονήσου.

*Τι να σημαίνει άραγε η αιφνιδιαστική συγχώνευση ΔΕΠΤΑΗ και ΔΕΠΑΝΑΛ στο Ηράκλειο; Δημιουργείται μια ισχυρή δημοτική εταιρία ή κρύβεται κάτι άλλο σοβαρότερο με τα όσα ακούγονται για το πολύπαθο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου;

*Δραστηριοποιείται… ταχέως τον τελευταίο καιρό ο βουλευτής Ηρακλείου του Συ.Ριζ.Α. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναμένοντας εκλογές. Ακόμη και για πρόωρες!

*Ο Αλή Χαγκ Μωχάμεντ, γιατρός καρδιολόγος και για πολλά χρόνια στο ΕΣΥ και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, θα υποβάλλει προτάσεις στη διοίκηση του ιδρύματος και στον δήμο Ρεθύμνου, το όνομα του αείμνηστου γιατρού Γιώργου Αγγελιδάκη, με σημαντική προσφορά στο Ρέθυμνο, να δοθεί στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και σε δρόμο της πόλης. Άξια επαίνου η πρωτοβουλία του.

*Μπόρης: Έχουν όρια… ηλικίας και τα πρόβατα για να λάβουν την κοινοτική ενίσχυση!