Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Τραβάει στα άκρα η πόλωση…

*Φτάνει στα άκρα η πόλωση και το μεγάλο μέρος της αντιπαράθεσης επικεντρώνεται στα οικογενειακά και «επί προσωπικού». Τέτοια κατάντια στην πολιτική ζωή του τόπου! Είναι η πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν ανάμεσα στους δυο μονομάχους της εξουσίας…

*Ο Τσίπρας απάντησε χθες στα όσα ακούγονται από την εκλογή του και μετά, για δήθεν συναλλαγή του πατέρα του σε κατασκευαστικά έργα στα χρόνια της χούντας! Και θυμούνται οι παλαιοί ότι ο πατέρας Τσίπρας με τον αδελφό του είχαν κατασκευάσει δρόμους και άλλα δημόσια έργα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και αλλού…

*Μέσω του λογαριασμού του αποκάλυψε και άλλες άγνωστες πτυχές της πολιτικής δραστηριότητας του στα χρόνια της επταετίας και την υποστήριξη που παρείχε στη μεταπολίτευση και μετά στο Πα.Σο.Κ. και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Και υπήρχε διαφωνία μέσα στο σπίτι!

*Ο,τι  βγαίνει στον Πολάκη θα το πει στα ίσα και χωρίς τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν οι διεφθαρμένοι της πολιτικής. Και το τραβάει ως το τέλος ο πολιτικός από τις... μαδάρες…

*Και μπορεί να μην αντιπαρατέθηκε με τον Μητσοτάκη από το βήμα, αλλά φεύγοντας και περνώντας δίπλα από το έδρανό του τον προκάλεσε για τα όσα θα καταγγείλει. Τι ήταν να το πει και… πήραν φωτιά τα εξαπτέρυγα και όρμησαν φραστικά εναντίον του Άννα Καραμανλή, πρώτος και καλύτερος ο Αυγενάκης, η Βούλτεψη και κάποιοι άλλοι. Έμοιαζε να έλεγε και σε αυτούς, ό,τι έλεγε και παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω!»

*Και μια η αναφορά στον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τελευταία παρατηρείται ότι έχει… πέραση του… Αυγενόσογο! Φυσικά μόνιμα στην… επικαιρότητα και ο Γιώργης ο Αυγενάκης, ο επωνομαζόμενος  Ράφτης, στο Σπήλι με τις πολλές ρακές...

*Φυσικά, άλλος ο Αυγενάκης από τις Καμάρες, ο… μητσοτοτραφείς και άλλος ο Μανώλης Αυγενάκης από το Σπήλι, ο πολιτικός μηχανικός που θα επιχειρήσει να εκλεγεί ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη…

*Ο Μανώλης Αυγενάκης, στο παρελθόν σταθερά ήταν με τον Συ.Ριζ.Α. και παλαιότερα ως φοιτητής με το ΚΚΕ ες, και κατέβηκε στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ρεθύμνου και είναι μέλος της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος. Γι αυτό μην μπερδεύετε τους Αυγενάκηδες, ο ένας στη Λαϊκή Δεξιά και ο άλλος από… γεννησιμιού του στην Αριστερά και… βαμμένος Συριζαίος!

*Αρχίζουν πολλοί να το σκέφτονται πολύ σοβαρά, ενώ ήταν έτοιμοι… δαγκωτό να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη, εάν πρέπει να τον εμπιστευτούν. «Είναι που είναι τα πράγματα μαύρα», λένε, «ας μην τα κάνουμε κατάμαυρα και ξαναγυρίσουμε στη… μαυρίλα».

*Γι αυτό, κάνοντας τις συγκρίσεις και παρέχοντας κάλυψη ο Κούλης στον παιδεραστή Νίκο Γεωργιάδη, στον πυρήνα των στενών συνεργατών του, αλλάζουν κατεύθυνση και γέρνουν προς τον Τσίπρα. Μπορεί στην ίδια θέση μέχρι τον Οκτώβριο να βρεθούν και άλλοι πολλοί, και τα ποσοστά να γυρίσουν, ανέλπιστα, ανάποδα.

* «Να τελειώνουμε με την οικογενειοκρατία που την είχαμε στο σβέρκο τόσα χρόνια», είπαν οι πολλοί. Ξανά Μητσοτάκης για να τους ζει η πολιτική και η διαπλοκή με τα πρόσωπα που κατάκλεψαν τη χώρα, τύπου Χριστοφοράκου και Ζήμενς; Ακολουθούν και άλλοι πιστεύω.
*Τα κέρδη από την επίσκεψη του Τσίπρα στο Σπήλι και στον δήμο Αγίου Βασιλείου, μετράει ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και οι κάτοικοι της κωμόπολης. Είπε ο πρωθυπουργός ότι τον μάγεψε ο τόπος και φυσικά εννοούσε, όχι μόνο το Σπήλι, αλλά ολόκληρη η περιοχή του δήμου. Δεν μπορούσε να αφήσει έξω και το Ροδάκινο…

*Αλλά, ο Δημήτρης Παπαδάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπηλίου, θα κατάλαβε, ελπίζω, τη ουσία της δήλωσης, που είναι ταυτόχρονα μια ανέξοδη προβολή!

*Θυμήθηκε, μάλιστα, επαγγελματίας καφετέριας της «Κεφαλοβρύσης», τον πρωθυπουργό πριν μερικά χρόνια στο κατάστημά του, ως βουλευτή της αντιπολίτευσης, που βρέθηκε εκεί με βερμούδα και κοντομάνικο ως απλός τουρίστας και κανείς δεν τον γνώρισε. Μόνο ορισμένοι μετά από ώρες…

*Και αναφώνησαν πασιχαρείς, σαν να βρήκαν τη… λύση στο πρόβλημα: «Βρε ο Τσίπρας ήταν!!!»

*Και αυτή η συμπεριφορά και ο τρόπος που κινήθηκε ήταν η αιτία να γίνει αγαπητός και οι πολλοί σε κοινότητες του δήμου να είναι, μετά και την τελευταία του επίσκεψη, «Τσιπρικοί»! Σε αυτούς, βέβαια, σίγουρα είναι και πρώην Πα.Σο.Κοι που μετακινούνται εύκολα και σε κάθε ευκαιρία!

*Μεταβάλλονται κάθε μέρα τα πρόσωπα που θα επικρατήσουν στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου. Και κάποιοι από τους υποψήφιους δίδουν μεγάλες… αποδόσεις για όσους ποντάρουν σε αυτούς…

*Η Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη που το επιχειρεί ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού είναι αποδεκτή από μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων στο Ηράκλειο. Διατηρεί, όπως πάντα, χαμηλούς τόνους και παραμένει άνθρωπος του πολιτισμού, γνωστή για τις επιτυχημένες εκπομπές της σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλή δύναμη σε μια ενεργή μονάδα της κοινωνίας που έχει πολυετή προσφορά.

*Σαρώνει τα διεθνή βραβεία ο Κρητικός Κώστας Δασκαλάκης που διαπρέπει στις πανεπιστημιακές αίθουσες της Αμερικής, καταξιωμένος από τους νέους Έλληνες επιστήμονες. Τα σπουδαία ελληνικά μυαλά παντού αφήνουν την αξιοσύνη και το στίγμα τους.

*Δεν εμφανίζεται συχνά ο… Μακεδονομάχος κατά τον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη, Κώστας Ζουράρις με παρεμβάσεις του στη Βουλή. Αλλά, όταν εμφανιστεί δίδει… ρεσιτάλ και με την… ευθεία βολή στον Μητσοτάκη προχθές, του σύστησε να στείλει στον αγύριστο τον ρατσιστή και υβριστή της αιώνιας Ελλάδας Βέμπερ. Και δεν είχε άδικο!

*Πιστώνεται στην αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου και εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, Μαίρη Λιονή, το έργο αναβάθμισης του δρόμου Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη, προϋπολογισμού 14,8 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμισή του, σίγουρα, θα λύσει χρονίζοντα προβλήματα στη σύνδεση ενός δρόμου που υπερφορτώνεται τους μήνες της τουριστικής σεζόν και θα δώσει πολλές… ανάσες  στην ανάπτυξη και στην πρόσβαση στις περιοχές του νότου.

*Ε, όχι και 13η σύνταξη το… επίδομα  στους συνταξιούχους που υποφέρουν και δεν μπορούν  ακόμα να συνέλθουν από την ακραία λιτότητα που άρχισε πριν δέκα χρόνια. Τι θα κάνει ο Κυριάκος που… μισεί τους συνταξιούχους και δεν έχει ούτε μπαμπά ούτε μαμά να λαμβάνουν σύνταξη σήμερα;

*Τα Σφακιά και τ’ Ασκύφου έσπασαν το ρεκόρ που κρατούσε για τριάντα χρόνια το Γκροντάλεν της Νορβηγίας στο ύψος των βροχοπτώσεων. Σαν τον αψύ Σφακιανό υπουργό Πολάκη έριξε ο Θεός κατά… ριπάς και έφτασε τα 1202 χιλιοστά από 1-26 Φεβρουαρίου.

*Μπόρης: Αλίμονο στις κοινωνίες που τις διοικούν αιρετοί που επιβιώνουν και ενίοτε πλουτίζουν από τον παραγοντισμό και την διαπλοκή. Τέτοιοι τύποι δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και τους έτρεφε η λαμογιά. Άξιοι!