Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Ταξίδι με σιδηρόδρομο;

*Το βλέπουν «ζεστά» στην Περιφέρεια τη λειτουργία ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Κρήτη σε όλο το μήκος της. Αλλά θα κάνει και στάσεις για να γεμίζει τις μπαταρίες του. Είναι πρωτοποριακό με λιγότερο περιβαλλοντικό κόστος και πολλαπλά οφέλη για τον Κρητικό που επιλέγει, χωρίς να τα έχει στη διάθεσή του, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτού του είδους. Ας πάμε παρακάτω, το έχει ανάγκη ο πολίτης της Κρήτης.

*Αφού εξόντωσε με φόρους και χαράτσια η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά» τη μικρομεσαία τάξη, έρχεται με… φιλολαϊκό πρόσωπο η Ν.Δ. του Μητσοτάκη να δείξει ένα άλλο πρόσωπο με ελάφρυνση φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην πορεία διακυβέρνησης θα κρατήσει… φιλολαϊκή τακτική; Ή μήπως άλλαξαν ρόλους Συ.Ριζ.Α. και Δεξιά…

*Νέο δικομματισμό μεταξύ των κομμάτων της πρώην και νυν κυβέρνησης, βλέπει η πρόεδρος του Κιν.Αλλ. Φώφη Γεννηματά, με «την λεηλασία του Κινήματος Αλλαγής», μεταγραφές στελεχών του για τις… καρέκλες…

*Στις μέρες της πολιτικής ανακατωσούρας , δήθεν αριστεροί, σοσιαλιστές και λοιποί… προοδευτικοί μετακόμισαν για τα μάτια της εξουσίας στη λαϊκή Δεξιά και δεξιοί, σοσιαλιστές και λοιποί, τρομάρα τους, στρατοπέδευσαν στην Αριστερά για να λάβουν χαρτοφυλάκιο.

*Πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή είναι η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια και οι Αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν για κάθε αξιόποινη πράξη στους χώρους των ιδρυμάτων…

*Η βουλευτική ασυλία θα καταργηθεί;

*Τώρα ο Χρυσοχοΐδης, πάλαι ποτέ σοσιαλιστής του Σημίτη, θα βάλει τάξη στα Εξάρχεια και όπου αλλού είναι οι… βόμβες εγκληματικότητας, έτοιμες να εκραγούν ξανά!

*Οι αστυνομικοί στο δρόμο και δίπλα στον πολίτη και κυρίως στον αδύναμο και απροστάτευτο και όχι… Φιλιπινέζες σε πολιτικά πρόσωπα και φυλασσόμενα πρόσωπα.

*Αδειάζουν σιγά-σιγά τα νοσοκομεία από τους διοικητές τους και έρχονται, προσεχώς, οι εκλεκτοί της κυβέρνησης. Αν δεν τους το ζητήσουν οι πρώην υπουργοί Ξανθός και Πολάκης για πολιτικούς λόγους, παραιτούνται οι ίδιοι πριν τους δείξουν την έξοδο.

*Πάντως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πάριος Σαλμάς καλείται να επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ κοντά 276.500 ευρώ για διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις που πραγματοποιούσε στο ιατρείο του και για κάθε πράξη αποζημιώνονταν με 1500 ευρώ…

*Αλλά από το 2017 η τιμή της συγκεκριμένης εξέτασης από 1500 ευρώ μειώθηκε στα 300 ευρώ. Ελπίζω να μην ανεβάσουν και πάλι τις τιμές οι νέοι της Υγείας!

*Άλλοι κλειδώνουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα για να πάνε στις δουλειές τους και άλλοι στις ίδιες θερμοκρασίες ηλικιωμένους, ανάπηρους που αδυνατούν να περπατήσουν, περιμένοντας την απόφαση των γιατρών. Συνέβη πριν δυο μέρες, όπως καταγγέλθηκε, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

*Βρίσκεται κάθε μέρα ανάμεσα σε… φωτιές ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Νίκος Λαγουδάκης και δεν ξέρει από πού θα… σκάσει η επόμενη. Ευτυχώς, έχει βάλει τάξη στα πράγματα και όλα ελέγχονται!

*Το ίδιο και ο άλλος Λαγουδάκης, Κωνσταντίνος, περιφερειακός διοικητής Κρήτης της ΕΛΑΣ, που αστυνομικοί των υπηρεσιών του Σώματος κάθε μέρα σχεδόν… ξεριζώνουν και μια μεγάλη φυτεία χασισόδεντρων.

*Χάνονται και πολλές ανθρώπινες ζωές σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης. Όπως χθες που «έφυγε» άλλος ένας νέος άνθρωπος, 35 χρονών, που νοσηλεύονταν από το περασμένο Σάββατο τραυματίας σε τροχαίο στις Γούβες.

*Κατηφορίζει στην Κρήτη η κακοκαιρία Ιούλιο μήνα και όλοι εύχονται να μην γίνει της… Χαλκιδικής!

*Ο θάνατος της γνωστής και αναγνωρισμένης Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά, αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές ήταν βασανιστικός και οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός. Πίσω από τη δολοφονία υπάρχει ένα μυστήριο.

*Μην απαντάτε και μην «τσιμπάτε» από τα… τροχαία που σας πασάρουν οι απατεώνες που μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ξαναχτυπούν ανύποπτους και ηλικιωμένους ανθρώπους.

*Μπόρης: Είχε… πέραση ο Κυριάκος στις γυναίκες προεκλογικά και πριν αλλά, είπε σε συνέντευξή του στο ΒΒC, αλλά δεν… μπόρεσε, όπως είπε, να βρει γυναίκες που να αναλάβουν χαρτοφυλάκια. Θα του έβρισκε, αν ήθελε, η δημοσιογράφος του μεγάλου καναλιού. Τι φάουλ είναι αυτό;