Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Αν ζούσε η Μελίνα…

*Να λοιπόν που οι Βρετανοί  υπό… προϋποθέσεις θα ενοικιάσουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που έκλεψαν και θα θεωρούν δικά τους. Φτάσαμε και εδώ να τα θεωρούν ιδιοκτησία τους και ο Μητσοτάκης με τη στάση του επί του εθνικού θέματος αποδέχτηκε την ιδιοκτησία των… συμμάχων. Ευτυχώς που δεν ζει η Μελίνα!

*Και ήταν φυσικό να συμβεί από τον Ερντογάν που με βάρκες θα στέλνει και πάλι τους μετανάστες στα νησιά μέχρι να πάθει… έμφραγμα η χώρα. Η Ευρώπη απλά… παρατηρεί όπως και η κυβέρνηση. Είναι, όμως, θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

*Ο Μουζάλας, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί Συ.Ριζ.Α. το είπε ότι του εμφανίζονται ακόμα και τώρα  και στον… ύπνο του βάρκες με μετανάστες. Τον ακολουθούν παντού οι ταλαίπωροι!

*Ευτυχώς λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά του Κυριάκου μετά τη ρατσιστική δήλωση στελέχους του κατά μετανάστη και τον διέγραψε από τα μητρώα της Ν.Δ. Δεν λείπουν και τα… λουλούδια!

*Προκάλεσε και πάλι την κοινή γνώμη της Κρήτης το επεισόδιο με το μαχαίρωμα σε ιδιοκτήτη μπαρ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που δρούσε έτσι ο νεαρός, καθώς και στο παρελθόν μαχαίρωσε Αλβανό στην ίδια πόλη. Μόνο που ο Αλβανός το άφησε να περάσει έτσι…

*Φαίνεται πως η νύχτα στον γειτονικό νομό, λόγω και του φοιτητόκοσμου έχει και παρατράγουδα από ορισμένους που επιχειρούν να τη διαφεντέψουν…

*Φυσικά, μετά τις αντιδράσεις ο ρατσιστής που είχε και «πάρε-δώσε» με την ακροδεξιά οργάνωση που κάποτε έκανε… θραύση και σε σχολεία της πόλης, πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Αλλά, και αυτό είναι σπουδαίο, κινήματα που λειτουργούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα βγήκαν στους δρόμους για να αφυπνίσουν την κοινωνία.

*Δεν υπήρξε σύμπλευση στις απόψεις τους Λαμπρινός και Κουράκης και δεν βρέθηκε η λύση στη συνεργασία της δημοτικής διακυβέρνησης του Ηρακλείου. Το πάνω χέρι έχει, αν και διαθέτει την πλειοψηφία στις έδρες ο δεύτερος, ο σημερινός δήμαρχος που φαίνεται με τις συμπράξεις να μην πειράζεται και τόσο. Θα δούμε…

*Και δεν είναι μικρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι φοιτητές που εισήχθησαν στις σχολές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν σε σχολεία του νησιού με την εξεύρεση στέγης. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, καταγγέλλεται, και οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών είναι σε πολλές περιπτώσεις εξωπραγματικές…

*Ειδικά με την πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τα… μυαλά πολλών έχουν πετάξει και ζητάνε τη… μάνα τους και τον πατέρα τους! Και βέβαια, αίφνης, αρκετοί χώρους εν αχρηστία τους μετέτρεψαν σε κατοικήσιμους, ο θεός να τους κάμει, και βάζουν και τους δικούς τους όρους και πρώτα οι φοιτητές και υποψήφιοι ενοικιαστές να το αδειάζουν τον Μάιο γιατί ακολουθούν οι τουρίστες με αντίτιμο την κατά βραδιά διανυκτέρευση.

*Και βέβαια, αυτή την περίοδο τραβάνε… Γολγοθά γονείς και φοιτητές στις πόλεις της Κρήτης. Η διάθεση είναι ανύπαρκτη, αφού δεν υπάρχουν σπίτια, και η ζήτηση υψηλή. Η οικοδομή και τα επαγγέλματα που επιβιώνουν από αυτή, έχει παγώσει με την έναρξη των μνημονίων. Και συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα, είναι για γέλια και για κλάματα! Καλό κουράγιο.

*Μα υπάρχουν και οι αγαπητικοί εκπαιδευτικοί που βρήκαν στέγη και δωρεάν από την καλή τους αλλά επειδή τους αρέσει η… ποικιλία τα έσπασαν και τώρα αναζητούν απεγνωσμένα σπίτι. Κάθε επιλογή έχει το τίμημά της!

*Βγήκε με πολλές φανφάρες το ηλεκτρικό μικρό λεωφορείο στους δρόμους του Ρεθύμνου, αλλά δεν… βλέπει, δυστυχώς, επιβάτες. Και όπως έγραψε σε ανάρτησή του το Goodnet.gr  κάνει άδειο το δρομολόγιό του. Ή δεν εξυπηρετεί εκείνους που ταξιδεύουν με τα μέσα μεταφοράς, οπότε θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του δρομολογίου ή ο πελάτης διστάζει το ταξίδι του με τον… ηλεκτρισμό!

*Κερδίζει με τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος και είναι και δημοφιλής, καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα. Αλλά τα δύσκολα έπονται και έσκασε και το μεταναστευτικό από τους Τούρκους.

*Δεν ξεχνάνε στην Κρήτη τις δεσμεύσεις του για τον νέο εθνικό δρόμο και έτσι θα γλιτώσουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές που θυσιάζονται κάθε χρόνο. Μάλλον πως αρχίζει σιγά-σιγά να εξατμίζεται η υπόσχεση που είχε κάνει σημαία στο νησί προεκλογικά αλλά και ως πρόεδρος της αντιπολίτευσης.

*Για την πρόεδρο του Κιν.Αλλ. επιστροφή στο Πα.Σο.Κ. δεν θα υπάρξει και ο Κρεμαστινός θέλει να σμίξουν με τον Συ.Ριζ.Α. Γιατί τους θεωρεί όμορους χώρους…

*Κατά τα άλλα γιορτάστηκε και φέτος η 45η επέτειος της ιστορικής διακήρυξης από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και οι πολλοί ψέλλισαν: «Ανδρέα ζεις, σήκω να τους δεις».

*Ανέλαβαν οι δήμαρχοι και επέλεξαν και τους άμεσους συνεργάτες τους που καλούνται να δικαιώσουν την επιλογή με το έργο που θα παράξουν.

*Μπόρης: Ξεχνάει ο Μητσοτάκης τη μείωση των πλεονασμάτων και του έβαλαν… προθεσμία οι Γερμανοί!