Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Θέλουν το σκάνδαλο… σκευωρία

*Άντε να δούμε που θα το πάνε με τη Novartis το μέγα σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Θέλουν εκτός κοινοβουλευτικούς για να περάσει ως… σκευωρία και να κουκουλωθούν οι «λαδιές» τους και να μείνουν μακριά από ευθύνες υπουργοί Υγείας που είχαν μπει μπροστά… Θα σκεπαστεί ένα ακόμα όπως και τόσα στο παρελθόν…

*Γιατί σιωπούσαν για χρόνια οι… λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις δημοσιογράφοι; Τους… τάιζαν κανονικά και  με αυτούς τους παίρνει, δυστυχώς, και όλους η… μπάλα. Με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λέει ο σοφός λαός! Εξυπηρετούν λαμογιές και συμφέροντα οι αχρείοι και οι Ενώσεις Συντακτών έπαθαν αφωνία!

*Και γίνεται το… σώσε στη Βουλή αν θα μείνουν ή θα εξαιρεθούν Πολάκης και Τζανακόπουλος. Θα φωνάξει τώρα ο Τασούλας, όπως τον Βούτση: «Φρουρά-Φρουρά…»

*Άντε τώρα να περιορίσεις μέσα στο γενικό μπάχαλο τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Και οι άμοιροι ψάχνουν μια άλλη ζωή μακριά από τους πολέμους και τις καταστροφές…

* Ο Κεφαλογιάννης, πάντως, στην Ευρωβουλή ζητά χέρι βοηθείας από την Ευρώπη. Αλλά αυτούς τους εξυπηρετεί να… αποθηκεύονται ψυχές εδώ και για την κυβέρνηση είναι ζήτημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

*Αξίζει στη χώρα της Δημοκρατίας Πολιτειακός Άρχων ο Σαμαράς; Πρώτος που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του είναι ο Βορίδης των ακροδεξιών εδράνων. Βάλτε και τους άλλους γνωστούς της ίδιας… συνομοσπονδίας να δείτε πόσοι μαζεύονται και τι επιδιώκουν…

*Ο Κυριάκος έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του όταν τον απέκλεισε από τη θέση του Επιτρόπου και ως φαίνεται θα τον παρακάμψει και τώρα από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί έχει… παραγγελιά από τον πατέρα…

*Δεν ξεχνά το Μητσοτακέικο ποιος την έκανε στον μπαμπά Μητσοτάκη και το κρατάει!

*Είχαμε και έχομε πρόσωπα προσκείμενα σε αρχηγούς ή εν δυνάμει αρχηγούς και έπαιρναν τα σχετικά προσωνύμια. Τελευταία, λοιπόν, έχουμε και τους «Ανδρουλακικούς» όπως ο Νίκος Μάλης που επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών στις πρόσφατες εκλογές  κατέλαβε τη δεύτερη θέση και θα συγκροτήσει αυτοδύναμο πόλο και θα έχει ρυθμιστικό ρόλο…

*Ο μπαμπάς Μαρίνος, παλαιός συνδικαλιστής του ΟΤΕ στο Ηράκλειο στα… νιάτα του, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ίσως δεν χρειαστεί να δίδει στον Νικολάκη στον υιό οδηγίες πώς πρέπει να κινηθεί. Παλιά φρουρά ο ένας δεν μπορεί να συμπορευτεί με τη νέα. Ίσως να βοηθήσει μόνο εμπειρικά!

*Ο Βαγγέλης πήρε το κόμμα από το 44% και το γκρέμισε στο 4%. Και αφού το κατάστρεψε γύρισε στα αμφιθέατρα του Αριστοτελείου να διδάξει και να κάνει και τη σχετική προπαγάνδα!

*Από τον ιό της γρίπης δεν κινδυνεύουν στην Περιφέρεια, έλεγε επισκέπτης χθες αλλά «εκεί κυκλοφορούν και άλλοι ιοί και φοβάμαι μην τους προσβάλλουν». Δεν κάνουν το εμβόλιο και στις περιφερειακές ενότητες;

*Είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών στην ΠΕΔ Κρήτης. Ουσιαστικά θα είναι μια ακόμα αναμέτρηση Λαμπρινού Κουράκη.

*Άλλο κι αυτό: Η Εφορία θα επιβάλλει πρόστιμα σε όσους δεν συγκεντρώσουν σε ηλεκτρονικές αποδείξεις το 30% του εισοδήματος τους. Τέλος, με άλλα λόγια, η αποταμίευση!

*Κάνει θραύση η διακίνηση ναρκωτικών στην Κρήτη και στο Ηράκλειο. Και, δυστυχώς, κάμποσοι νέοι χάνονται.

*Βγαίνουν στην πιάτσα τα «κοράκια» για να αρπάξουν ακίνητα σε πλειστηριασμούς από τα τέλη Δεκεμβρίου. Και από το 2020 θα είναι στον αέρα και η πρώτη κατοικία και άντε να σωθούν τα σπίτια που αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα.

*Ήταν τόσο συγκινημένος ο… παράγοντας στην αίθουσα του δημαρχείου Αμαρίου που δάκρυσε κατά την υπογραφή της εργολαβίας εκτέλεσης του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων. Φάνηκε  κάποιος να σπεύδει να του σκουπίσει τα… δάκρυα!

*Ευτυχώς αποκαλύφθηκε και συνελήφθη ο τύπος που με το αυτοκίνητό του τραυμάτισε γριά γυναίκα προς τη Ρογδιά. Και προσέξτε: την χτύπησε, την τραυμάτισε, γύρισε την είδε και έφυγε ο αχρείος!

*Γίνονται μικρές χωματερές δρόμοι του Ηρακλείου. Έλλειψη ευθύνης και σεβασμού στο περιβάλλον και στη δημόσια Υγεία.

*Τριήμερες εκδηλώσεις αρχίζουν από αύριο στο Ηράκλειο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για τον Επίσκοπο Κρήτης κυρό Βασίλειο Μαρκάκη(1872-1950).

*Νωρίς-νωρίς προβάλουν την κρητική βραδιά που ετοιμάζουν για τις 14 Δεκεμβρίου οι Κρήτες του Βελγίου. Πρωτοστατεί στη διοργάνωση, μου είπαν, ο Σταύρος Περδίκης.

*Μπόρης: Εισάγουμε εργαζόμενους στο λιομάζεμα. Στα καφέ έχει πέσει πολύ δουλειά με τους νέους που εκεί «σκοτώνουν» τις ώρες τους αραχτοί στους καναπέδες με καπουτσίνο και τα… παιχνίδια στα κινητά!