Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα πέριξ

Η καθημερινότητα ... εν συντομία!

καθημερινότητα στα πέριξ σχόλια παντινάκης

*Όταν, λοιπόν, η κυβέρνηση των… σωτήρων και της εξαθλίωσης των ανθρώπων, ανακοίνωνε μέτρα πάνω στα μέτρα, ο… έρωτας του Κεδίκογλου διοριζόταν στο γραφείο του! Εκείνες τις μέρες στρώνονταν και οι απολύσεις στην υγεία και στην παιδεία. Όμως για τον… έρωτά μας να δώσουμε τα πάντα! Η ξεφτίλα για ένα πολιτικό και πολύ περισσότερο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μα έχει τσίπα καθόλου;

*Καλά του έκανε η ΕΣΗΕΑ και του πήρε την ταυτότητα του… λειτουργού της ενημέρωσης. Όχι, όχι, μην του πάρετε και την γκόμενα του ερωτιάρη!

*Αφιερωμένη η είδηση αποκλειστικά στο Σιμάκο τον… καρδιοκατακτητή : Πατέρας απολυμένου στην ΕΡΤ αυτοκτόνησε στην Αμοργό, επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει την οικογένεια του γιο του και επιπλέον αδυνατούσε να φροντίζει και το δεύτερο γιό του με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

*Που να βρει τις τύψεις ο… ερωτύλος που σε μια νύχτα γκρέμισε χιλιάδες σπίτια και έβαλε στην ανεργία τόσους ανθρώπους;

*Άνοιξε η γη και «κατάπιε» τον Πανταγιά, ισχυρό παράγοντα του εκσυγχρονισμού στην κυβέρνηση Σημίτη; Στα Χάρκια το χωριό του στο Ρέθυμνο κι όταν πηγαίνει, οι συγχωριανοί του δεν τον βλέπουν. Ο άνθρωπος βαδίζει τη νύχτα και το ξημέρωμα. Είναι του σκότους!

*Πυκνώνει το… κίνημα από μέλη που υποστηρίζουν τη… μετονομασία της πλατείας Λιονταριών σε πλατεία «Γιάννη Κουράκη». Μέχρι και το ανακαινισμένο κτήριο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης ονόμασαν Βιβλιοθήκη… Λάου! Μέχρι τις εκλογές θα συμβούν πολλά ευτράπελα.

*Πολύχρονος και με αντοχές ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, που είχε χθες τα γενέθλιά του.

*Μην ξεχάσετε αύριο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης τη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου που «ξεσηκώνει» νέες ηλικίες, μεσήλικες και μεγάλες. Η είδηση είναι ότι το πρόγραμμά του, συμφωνήθηκε, να κρατήσει τέσσερις ώρες αντί για δυο. Αυτή η συναυλία που διοργανώνεται από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, θεωρείται για το ψαροχώρι και την ευρύτερη περιοχή ως το γεγονός του καλοκαιριού!

*Όταν βλέπουν Έλληνες νέους που αναζητούν δουλειά στη Γερμανία, μου έλεγε μια νέα κοπέλα που πήγε στη χώρα της ψυχρότητας,  οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες σε εστιατόρια ή καφέ τους συμπεριφέρονται με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο και τους περιλούζουν με ανήκουστες … ελληνικές φράσεις. Οι άνθρωποι μάλλον είναι περισσότερο γερμανοτσολιάδες από αυτούς της κατοχής! Ίσως, τα επόμενα χρόνια (αν δεν το έχουν κάνει) να απαρνηθούν και την πατρίδα τους. Τέτοια κατάντια!

*Από χθες εφαρμόζεται ο μειωμένος ΦΠΑ, στόχος της Όλγας και του Σαμαρά, στα καταστήματα εστίασης. Και εδώ όμως επικρατεί το μπάχαλο με τις κάρτες και κανένας δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες για τη μείωση. Θα χαμηλώσουν τις τιμές; Το «έλα να δεις» γίνεται και εδώ…

*Απάντησε ο σύντροφος Κεγκέρογλου, ως υφυπουργός Εργασίας, σε ερώτηση συντρόφου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το πελώριο θέμα της ανεργίας των νέων. Είπε, λοιπόν, στη Βουλή για την εκπόνηση σχεδίου δράσης διετούς διάρκειας. Με το σχέδιο, έρχεται και η… ανάπτυξη και οι νέοι συνεχίζουν να «λιώνουν» μέσα στην αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Πού θα πάει...  δε θα έρθει αυτή η… ανάπτυξη;

*Το φθινόπωρο αναμένεται πιο θερμό και από το καλοκαίρι. Πού θα βγουν οι κοινωνικές εντάσεις;

*Έχει πολύ σόου στα δικαστήρια που δικάζεται ο Τσοχατζόπουλος και οι λοιποί του κυκλώματος. Τα στόματα δεν κλείνουν και ο συγκατηγορούμενος του Άκη του… σοσιαλιστή Γιώργος Σαχπατζίδης, τον αποκαλεί φαντομά και μιλάει για τις απάτες που είχε στήσει σε βάρος του… Αθάνατε Άκη !

*Εύλογη η απορία του μεγάλου σοφού και ένστολου Γεωργίου Μπόρη στον Πατσό: Πρέπει να κάνομε κι άλλες φυλακές γιατί τούτες που υπάρχουν έχουν γεμίσει και δε χωρούν άλλοι. Μια άλλη πρόταση που κάνει ο Ηλίας ο ηλεκτρολόγος του Μέρωνα είναι όλοι που καταδικάστηκαν να υποχρεωθούν να εκτίσουν τις ποινές τους στη Σάμιτο και στο Παρδί, τα βουνά του Αμαρίου.

*Καλό μήνα …