Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα όριά τους τα νοσοκομεία - Το σχέδιο για αποσυμφόρηση

Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού το Σύστημα Υγείας

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες Covid όσο και κλίνες ΜΕΘ.

 

92 οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τους περισσότερους να έχουν εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 92 ήταν οι ασθενείς που είχαν προσβληθεί από την covid-19 οι οποίοι νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς του νησιού. Από αυτούς οι 76 παραμένουν σε κλινική covid ενώ 16 είναι οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ-covid των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Την ίδια ώρα 13 είναι οι διασωληνωμένοι που εξακολουθούν να δίνουν τη δική τους μάχη με τις επιπλοκές που προκαλεί στην υγείας τους ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα:

    Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 35 ασθενείς, 28 στην κλινική covid και 7 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι
    Στο Βενιζέλειο 28 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Οι 23 στην κλινική για τον κορωνοϊό και οι 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων μόνο ένας δεν έχει διασωληνωθεί.
    Στο Νοσοκομείο Χανίων οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 10 από τους οποίους οι 8 βρίσκονται στην κλινική covid και οι άλλοι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
    Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τους συνολικά 15 ασθενείς οι 14 παραμένουν στην κλινική και άλλος ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.
    Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι 3 από τους οποίους ένας βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
    Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύεται στην κλινική covid ένας ασθενής

Για μία ακόμη φορά ως covid free χαρακτηρίζονται τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης καθώς δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος ασθενής με κορωνοϊό.

41 νέα κρούσματα στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Από τα συνολικά 1.176 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα τα 41 καταγράφηκαν στην Κρήτη. Για μία ακόμη ημέρα τα περισσότερα νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ημερήσιας Έκθεσης Επιδημιολογικής επιτήρησης:

    22 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Ηράκλειο
    1 στο Λασίθι
    9 στο Ρέθυμνο, και
    9 στα Χανιά

 

Δοκιμάζεται η Αττική

 

Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται τις περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται. Η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid στο λεκανοπέδιο φθάνει το 90%, με τα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν γεμίσει, όπως το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός και το «Αττικόν» όπου η πληρότητα φθάνει το 100%. «Ανάσα» αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το άνοιγμα τουλάχιστον 40 κλινών ΜΕΘ Covid στην Αττική.

Mέχρι την Παρασκευή oι κλίνες ΜΕΘ Covid αναμένεται να φθάσουν τις 340 από 295 που είναι σήμερα.

Αυτό θα επιτευχθεί, με τη μετατροπή κλινών ΜΕΘ για άλλα νοσήματα σε ΜΕΘ Covid, στα νοσοκομεία Αττικόν, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Βαρύς ήταν ο απολογισμός του 24ωρου, δεδομένου ότι την Κυριακή έγιναν λιγότερα τεστ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.176 κρούσματα, 406 διασωληνωμένους και 30 θανάτους.

“Τρέχει” το πρόγραμμα εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να πάρει έγκριση και το «εύκολο» μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στις χώρες της ΕΕ τον Απρίλιο.

Το εμβόλιο της J&J προσφέρει κατά τους ειδικούς 86% προστασία από σοβαρή νόσηση και 100% για θάνατο.

Πηγές: ΕΡΤ1, cretalive.gr