Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα 92 της ... μονίμως σε κίνηση!

Αυτή η γριούλα θέλει πάντα να βρίσκεται σε δουλειά!

τζονεβράκη κίνηση ακούραστη γερόντισσα

Όταν δεν καθαρίζει το καρπό από τον φλοιό του φασολιού ή τη ψίχα από το καρύδι ή δεν ασχολείται με την παρασκευή μουσταλευριάς, κάτι άλλο πρέπει να κάνει στις ώρες της ημέρας η Ελένη Τζονεβράκη.

Και είναι 92 χρόνων στο χωριό Αμπελάκι, που πήγε νύφη από γειτονικό χωριό του Βρύσινα. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας τύλιξε ντολμάδες στα αμπελόφυλλα, και κάποιες άλλες μέρες ψήνει άλλα φαγητά, με τις παραδοσιακές συνταγές του χωριού της που κληρονόμησε από τη μητέρα της.

Είναι, πραγματικά, οι συνταγές της γιαγιάς που από τη Διατροφολογία θεωρούνται οι πλέον σπουδαίες για τις θρεπτικές τους αξίες και την υγιεινή τους.

Τώρα, η γερόντισσα Τζονεβράκενα αφού δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει, ασχολήθηκε με το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών του σπιτιού της κόρης της Κατίνας. Αυτή η γριούλα θέλει πάντα να βρίσκεται σε δουλειά.

Σαν να… πληρώνει, δηλαδή, τη φιλοξενία που της παρέχει η κόρη της. Μόνο, που δεν το αντιμετωπίζει έτσι και ούτε θα μπορούσε να δει κάτω από αυτό το πρίσμα και η κόρη της που «οφείλει πολλά στον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή και πάλεψε για την μεγαλώσει στα δύσκολα χρόνια…».