Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στην Κρήτη "επιμένουν" εκείνοι που πραγματικά λατρεύουν τον τόπο μας

Δ.Κουμπαράκης: Δεν παρέχουμε τις υποδομές που θα έπρεπε - Ανταγωνίστριες χώρες, καινούριες στον Τουρισμό, κάνουν άλματα, ενώ η Ελλάδα... βήματα σημειωτόν

τουρίστες κρήτη κουμπαράκης σεζόν ξενοδοχεία υποδομές
"Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε και να κάνουμε φανατικούς φίλους της Κρήτης, τους επισκέπτες που ήρθαν στην Ελλάδα όταν λόγω συγκυριών δεν μπορούσαν να πάνε αλλού. Τώρα που η Αίγυπτος, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Τουρκία "άνοιξαν ξανά", οι τουρίστες προτιμούν τις χώρες αυτές" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης. 
 
τουρίστες κρήτη κουμπαράκης σεζόν ξενοδοχεία υποδομέςΟ ίδιος απαριθμώντας τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην Κρήτη, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επίλυσή τους και τόνισε πως "εδώ και 15 χρόνια συζητάμε τα ίδια θέματα". Την ίδια στιγμή, τα νούμερα μιλούν για διψήφια ποσοστά αύξησης των αφίξεων στην Κρήτη, ωστόσο σύμφωνα με τον κ.Κουμπαράκη, "πρόκειται για πελάτες με όλα τα βαλάντια, αλλά δεν έχουμε το πολύ υψηλό βαλάντιο που θα θέλαμε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν προσφέρουμε τις υποδομές που θα έπρεπε".
 
Ο Δημήτρης Κουμπαράκης παραπέμπει στην προ 15ετίας μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών στην Κρήτη. Ενώ έδωσαν κορυφαία ποσοστά σε αυτά, με τα οποία ... η Φύση μας προίκισε, ενώ εξήραν τις ξενοδοχειακές μονάδες, μας κατακεραύνωσαν σε θέματα που άπτονται του ανθρώπινου παράγοντα: καθαριότητα, δρόμοι, οδοσημάνσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Κι ακόμη... θέματα καθημερινότητας: λακκούβες, φωτισμός στους δρόμους, δέντρα και κλαδιά στους δρόμους, πινακίδες ... αποπροσανατολιστικές.
 
"Ακόμη δεν έχουν δημοπρατηθεί οι παραλίες, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Κνωσό δεν λειτουργούν αναψυκτήρια και πωλητήριο, δεν υπάρχει καθαρίστρια, δεν υπάρχει προσωπικό" - τονίζει ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της Κρήτης, εκτιμώντας ότι ... και την επόμενη τουριστική σεζόν τα ίδια θέματα θα συζητάμε! "Δεν υπάρχει σταθερό τουριστικό πλάνο στη χώρα μας" - είπε ο κ.Κουμπαράκης, αναδεικνύοντας το κλειδί για τη λύση πολλαπλών προβλημάτων που άπτονται της πολιτικής πρωτοβουλίας.