Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στην Κρήτη ο Γ. Καλπούζος για το νέο του βιβλίο

"Ουρανόπετρα - Η δωδέκατη γενιά"

ουρανόπετρα δωδέκατη γενιά καλπούζος

Ο Γιάννης Καλπούζος περιοδεύει στην Κρήτη και παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα "Ουρανόπετρα- Η δωδέκατη γενιά".

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στα Χανιά τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., στο Νεώριο του Μόρο (Ι.Ο. Χανίων).

Ακολουθεί το Ρέθυμνο την Τρίτη, 14 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης (Ηγουμένου Γαβριήλ 15, έναντι δημοτικού κήπου) και

το Ηράκλειο την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (οδός 1821 αρ. 10).

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου, στις 8 μ.μ.,θα γίνει η παρουσιαση στο Café Du Lac (28ης Οκτωβρίου 17), στον Άγιο Νικόλαο.

Στη Σητεία η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ.,στο βιβλιοπωλείο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ (Μύσωνος 72) και τέλος στην Ιεράπετρα το Σάββατο, 18 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη».

Σε προβολή βίντεο κατά τη διάρκεια των παρουσιασεων, αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Το βιβλίο

Κύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν…

Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.

Το βιβλίο με κέντρο την Κύπρο περιδιαβαίνει και στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο και πάνω απ’ όλα στον συμπαντικό χάρτη της ψυχής εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.

Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, ο αέναος έρωτας, άγνωστες εποχές και καθημερινότητα, πατριωτισμός και συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, το χθες που μπολιάζει το σήμερα.

Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!