Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στη Λότζια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου
 
Συνάντηση  με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου είχε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια. Στη συνάντηση παρευρεύθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού. 
Συζητήθηκαν καίρια θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η έλλειψη εργαζομένων και η υποχρηματοδότηση των Δήμων, η υποστελέχωση των ΔΕΥΑ, το υψηλό ενεργειακό κόστος που επηρεάζει τα οικονομικά των Δήμων, καθώς και η ανάγκη υλοποίησης νέων έργων με την αξιοποίηση των πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 
 
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ. Παπαστεργίου συμφώνησαν ότι οι Δήμοι ενωμένοι οφείλουν να διεκδικήσουν λύσεις για όλα τα παραπάνω από την Πολιτεία. 
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση μίλησε με πολύ θερμά λόγια τόσο  για το Ηράκλειο που αλλάζει προς το καλύτερο με σημαντικά έργα υποδομών, όσο και συνολικά για την «πολύ ενεργή»  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά Αυτοδιοίκηση της Κρήτης. 
 
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του δήλωσε: «Υποδεχτήκαμε με χαρά στο Ηράκλειο τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, όπου θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία δεν είναι λίγα. Ευελπιστούμε ότι μέσα από τη συζήτηση  και με τη συνδρομή  του προεδρείου της ΚΕΔΕ θα προκύψουν προτάσεις και λύσεις».