Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στη σκιά της πανδημίας η υποδοχή του νέου έτους στον πλανήτη

Οι Αυστραλοί εύχονται ότι τη νέα χρονιά το κύμα του κορoνοϊού θα περάσει γρήγορα.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μια από τις εντυπωσιακές αλλαγές του χρόνου στον πλανήτη. Παρά την επέλαση της Όμικρον, το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2022 με το γνωστό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και μουσικής με φόντο την εμβληματική Όπερα.

Πριν από την πανδημία, ένα εκατομμύριο άνθρωποι έβλεπαν από κοντά το σόου αλλά το πλήθος φέτος ήταν μερικές χιλιάδες. Με νέο ρεκόρ 32.000 κρουσμάτων οι Αυστραλοί εύχονται ότι τη νέα χρονιά το κύμα του κορoνοϊού θα περάσει γρήγορα.

Στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας το σόου των πυροτεχνημάτων αντικαταστάθηκε από μια υποτονική ομολογουμένως παράσταση με φώτα και ελάχιστα βεγγαλικά. Αν και στη χώρα δεν υπάρχει η Όμικρον, οι αρχές προληπτικά απέτρεψαν τη συγκέντρωση μεγάλου πλήθους.

Στο Τόκιο απαγορεύτηκαν οι εορτασμοί στους δημόσιους χώρους και όσοι παρακολούθησαν τις τελετές στους ναούς φορούσαν μάσκες. Πολλοί αγνόησαν τις εκκλήσεις να μην υπάρξει συνωστισμός και ή ταξίδεψαν ή βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν.

Εντυπωσιακή η αντίστροφη μέτρηση στο Χονγκ Κονγκ και η συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας παρουσία τριών χιλιάδων ανθρώπων.

Στην ηπειρωτική Κίνα, όπου σε δύο μήνες θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και άλλες μεγαλουπόλεις.

Φαντασμαγορική αλλά … μαγνητοσκοπημένη η αλλαγή του χρόνου στη Σεούλ. Η παραδοσιακή τελετή με τις καμπάνες ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά και μεταδόθηκε το βίντεο μόνο μέσω της τηλεόρασης.

Με τον γνωστό εμφατικό τρόπο μετέδωσε η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας την άφιξη του 2022. Το πλήθος στην Πιονγκγιάνγκ παρακολούθησε με ενθουσιασμό την εκδήλωση που περιελάμβανε πυροτεχνήματα, χορό και τραγούδι.

Πηγή: ΕΡΤ1