Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στις κορφές του Ψηλορείτη με τον Πεζοπορικό Όμιλο

Δύο, διαφορετικής δυσκολίας, διαδρομές

ψηλορείτης πεζοπορικός όμιλος

Στου Ψηλορείτη τις κορφές εκεί που οι Ιδαίοι Δάκτυλοι και οι Τελχίνες δούλευαν τον χαλκό και τον σίδηρο και εισήγαγαν τις μυστηριακές λατρείες που σχετίζονταν με την μουσική, θα ανέβουν τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου την Κυριακή, 16 Ιουνίου με δύο διαφορετικής δυσκολίας πεζοπορίες:

ψηλορείτης πεζοπορικός όμιλος

Α. Ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό (ώρες πορείας 6)

Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από την Λάκκα του Μιγερού και θα περπατήσουν σε μονοπάτια μέχρι την ψηλότερη κορφή, τον Τίμιο Σταυρό(2456 μ.).  Εκεί θα ξαποστάσουν στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, που έχτισαν οι Χριστιανοί συνεχίζοντας την λατρευτική παράδοση, που ήθελε πάντα το βουνό να είναι τόπος λατρείας θεών. Αφού απολαύσουν την υπέροχη θέα προς το Κρητικό και το Λιβυκό πέλαγος, τις ατέλειωτες και περήφανες Κρητικές κορυφογραμμές  και τους καταπράσινους κάμπους  θα κατηφορίσουν προς την Λάκκα του Μιγερού μέσα από τις ίδιες στράτες.

Β. Ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό & στην Στολίστρα (ώρες πορείας 10)

Οι πεζοπόροι θα ανέβουν στον Τίμιο Σταυρό (2456 μ.) μέσα από τις ίδιες στράτες με την πρώτη ομάδα και θα συνεχίσουν δυτικά για να  κατακτήσουν ακόμη μία από τις πέντε ψηλότερες κορφές του Ψηλορείτη  την Στολίστρα (2325 μ.) Από εκεί θα κατηφορίσουν σε απότομη πλαγιά μέχρι τα Σώπατα για να πάρουν το μονοπάτι για την Βισταγή και το φαράγγι των Πλατανιών που θα τους οδηγήσει στα Πλατάνια.

Αρχηγός:  Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Πληροφορίες, εγγραφές Δευτέρα – Παρασκευή 20:00-22:00, Αβέρωφ 25, τηλ. 2810-344588 & ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: www.pezoporikos.gr.