Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στοιβάζονται υπάλληλοι και καταναλωτές της ΔΕΗ-Στην Κρήτη ο Φωτόπουλος

Ενώ ο Ν. Φωτόπουλος μιλούσε για την… επανάσταση και τη… λάσπη

δεη ρέθυμνο φωτόπουλος λάσπη

Το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο. Παντού αυτοκίνητα και μέσα ουρές!

Του Μανόλη Παντινάκη

Και ενώ ο συνδικαλιστής με την «πύρινη» γλώσσα και την… επανάσταση, Νίκος Φωτόπουλος μιλούσε το μεσημέρι της Δευτέραςσε συγκέντρωση υπαλλήλων της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια περιοδείας του σε όλα τα καταστήματα της Κρήτης,  οι καταναλωτές συνωστίζονταν, όπως συμβαίνει κάθε Δευτέρα που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε παρακείμενο δρόμο, στο κατάστημα της Επιχείρησης για να πληρώσουν λογαριασμούς, να υπογράψουν συμβόλαια και να πραγματοποιήσουν άλλες πράξεις…

Ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται στην Κρήτη ενόψει των εκλογών στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και το κυριότερο για να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα μετά τις αποκαλύψεις και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει εσωτερικά για συμμετοχή του σε σπατάλες σε … εκπαιδευτικά ταξίδια, μπόνους, σεμινάρια και άλλες πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. «Όλα όσα μου αποδίδονται είναι ψέματα», είπε στη συγκέντρωση των δεκαπέντε έως είκοσι υπαλλήλων και στον διευθυντή του καταστήματος Απόστολο Μανωλεσάκη, προσπαθώντας να τους πείσει για «τη λάσπη» που εκτοξεύεται σκοπίμως εναντίον του από συγκεκριμένα κέντρα.

Ωστόσο, ο συνδικαλιστής αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, πρωτίστως, στις  υποθέσεις που τον αφορούν και ολιγότερο στο μέλλον του κοινωφελούς οργανισμού και των εργαζομένων, αφού στην Ελλάδα του σήμερα ... τα πάντα πωλούνται και ουδείς αντιδρά! Παρέλειψε επίσης για ευνόητους λόγους, να ασχοληθεί με τη λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο και στην ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι καταναλωτές, ιδιαίτερα κάθε Δευτέρα της εβδομάδας που λειτουργεί στην περιοχή λαϊκή αγορά και παρατηρείται υψηλή κίνηση, σημειώνεται κυκλοφοριακό έμφραγμα «στο δρόμο κάτω από τη γέφυρα» και οι κίνδυνοι και άλλων ατυχημάτων είναι ορατοί…

ΑΠΟ ΤΟ 1996…

Η εικόνα που εμφανίζεται στη λειτουργία των υπηρεσιών της Επιχείρησης και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών στην οδό Κ.Παπαδάκη στη συνοικία της Καλλιθέας, όπου είναι η έδρα τους, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ενώ το πρόβλημα ευρυθμίας τους επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, χωρίς έως σήμερα να έχει βρεθεί λύση, παρά τις αντιδράσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται από κατοίκους και φορείς του νομού!

Ο διευθυντής του καταστήματος της θυγατρικής ΔΕΔΔΗΕ (Διαχείριση Ελληνικού Δικτύου Διακίνησης Ηλεκτρικής Ενέργειας) της μητρικής ΔΕΗ στο Ρέθυμνο Απόστολος Μανωλεσάκης, μιλώντας στο MadeinCreta επεσήμανε ότι στο σχεδιασμό για να υπάρξει απεγκλωβισμός  της κατάστασης και να επιτευχθούν καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του τεχνικού τομέα και της εξυπηρέτησης των πελατών, προβλέπεται η μετεγκατάσταση της θυγατρικής σε άλλη περιοχή. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, προκηρύχτηκε διαγωνισμός με την κατάθεση προσφορών από ιδιοκτήτες ακινήτων σε ένα από τα οποία θα στεγαστεί. «Ενδιαφέρον για την ενοικίαση ακινήτου έχουν εκδηλώσει εφτά ιδιοκτήτες, που διαθέτουν κτίσματα σε περιοχές που περικλείονται ανάμεσα στις θέσεις «Βιολί Χαράκι», «Τρία Μοναστήρια» και Περιβόλια», δήλωσε.

Οι προσφορές, ωστόσο, έχουν αποσταλεί από αρκετού χρόνου στην Αθήνα και εξετάζονται… ακόμη από την κεντρική διοίκηση, χωρίς έως τώρα να έχουν καταλήξουν στην επικρατέστερη και παραμένει άγνωστο πότε θα πάρουν την τελική απόφαση για να γίνει η μετεγκατάσταση. Έως τότε, η κατάσταση για το δύσμοιρο καταναλωτή δεν πρόκειται  να αλλάξει…

Το κτήριο της οδού Κ.Παπαδάκη στο Ρέθυμνο ενοικιάστηκε το 1996, δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και η τότε ΔΕΗ ανέλαβε τη διαμόρφωση των χώρων του για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της. Η ενοικίαση κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού στο οίκημα συγκεντρώθηκαν όλες οι υπηρεσίες που ήταν διάσπαρτες σε τέσσερα σημεία της πόλης και των συνοικιών της. Από τότε έως σήμερα, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι! Η πόλη με αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλή ζήτηση σε παροχές ηλεκτρικού ρεύματος απαιτούσε εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της Επιχείρησης για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο συνωστισμός στα περιορισμένα και «στενάχωρα» γραφεία πολλές φορές ήταν πρωτοφανής, και ακόμη και τα αυτοκίνητα των συνεργείων μην έχοντας ασφαλή χώρο στάθμευσης, παρέμεναν επί του κεντρικού δρόμου με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές και κλοπές και να… αναζητούνται οι δράστες ή τα γεγονότα να αποσιωπούνται!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπάρχον κτήριο μετά την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ, θα παραμείνουν τα ταμεία εξόφλησης των λογαριασμών, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ίσως και λειτουργίες που έχουν σχέση με τις καθημερινές συναλλαγές του καταναλωτή. Ο χρόνος μεταφοράς τους παραμένει άγνωστος και οι πιο αισιόδοξοι μιλάνε για τον προσεχή Οκτώβριο. Αν, φυσικά, μέχρι τότε δεν έχουν επέλθει άλλες αλλαγές στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων!