Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στους τέσσερις της Ελλάδας, ομάδα bowling του Ηρακλείου

Η Λέσχη  Bowler's Ηρακλείου μπορεί να υπερηφανεύεται για τις διακρίσεις στις διοργανώσεις του 2012-2013

bowling Ηράκλειο  Τσιμπλακάκης Λέσχης Bowler’s Ηρακλείου I.B.C

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το bowling για άλλους είναι χόμπι για άλλους άθλημα. Και στις δυο περιπτώσεις ωστόσο έχει φανατικούς παίκτες.

Στο Ηράκλειο οι  σύλλογοι είναι τρεις που αριθμούν περισσότερα από 200 μόνιμα μέλη αλλά υπάρχουν και οι  «κομήτες» που δεν μπορούν να μετρηθούν .

Ένας από τους παλαιότερους συλλόγους, ίσως και  ο πρώτος από τη δεκαετία του '80 που παρέμεινε ενεργός, με δεδομένο ότι το Ηράκλειο δεν είχε σάλα για πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει τους λάτρες του  Bowling είναι η Λέσχη Bowler’s Ηρακλείου που είναι γνωστή με τα διακριτικά I.B.C(Iraklion Bowlers Club).

bowling Ηράκλειο  Τσιμπλακάκης Λέσχης Bowler’s Ηρακλείου I.B.CΟ σύλλογος αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη μεταξύ αυτών και αθλητές πλέον στο Bowling που έχουν σκληρό πρόγραμμα προπονήσεων συμμετέχουν σε πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουν και σημαντικές διακρίσεις.

Με τις συμμετοχές τους την περίοδο 2012- 2013, μάλιστα, κατάφεραν στη βαθμολογική κατάταξη από τα ομαδικά και ατομικά παιxνίδια να είναι στις 4 πρώτες θέσεις των συλλόγων της Ελλάδας και να έχουν μια εξαιρετική παρουσία παρά τις αντίξοες συνθήκες των προπονήσεων( τα ακριβή αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μόλις περαστούν και οι αριθμοί του Κυπέλου).

Οι διακρίσεις

Οι I.B.C μπορεί στους αγώνες για το  Κύπελλο να μην γύρισαν με μετάλλια αλλά με σημαντικές εμπειρίες, ωστόσο έχουν τρεις σημαντικές διακρίσεις η μια εξ αυτών ... πανευρωπαϊκή και όλη δική τους!

Πρόκειται για την απόκτηση του χρυσού μεταλλίου στα MASTERS Junior στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 στην Βιέννη, από τον αθλητή Μιχάλη Τσιμπλακάκη, γέννημα θρέμμα της Λέσχης Bowler’s Ηρακλείου.

Ο 18χρονος αθλητής, με συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα, ύστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να φτάσει όχι μόνο στον τελικό, αλλά και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ανεβάζοντας στον ουρανό όχι μόνο την γαλανόλευκη, αλλά και όλους που παρακολουθούσαν  με αγωνία μπαλιά – μπαλιά την ροή του αγώνα.

Η δεύτερη διάκριση αφορά στην ομάδα των γυναικών, που από την Β’ κατηγορία bowling Ηράκλειο  Τσιμπλακάκης Λέσχης Bowler’s Ηρακλείου I.B.Cανέβηκαν στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.

Οι αθλήτριες που το κατάφεραν αυτό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bowling Β’ κατηγορίας γυναικών είναι οι:  Άννα Τσακίτη, Μαριάννα Αποστολάκη, Πάτρα Παπαδάκη, Κάλλια Δακανάλη, Γιώτα Τζωρμπατζάκη, Μαρία Καρακωνσταντάκη, Μαρίνα Αρετίνη, με τον  προπονητή Άρη  Βλαχάκη  και ο Νικόλαο Καρούζο αρχηγό της αποστολής.

Τέλος η ομάδα των  ανδρών από τη Γ΄ κατηγορία στο επόμενο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται στη Β'.

Οι αθλητές που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο είναι οι Γεώργιος Σπανάκης του Στ., Δημήτρης Μυτάρας, Σπύρος Χατζάκης, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Σταύρος Φυτάκης, Γιώργος Λαμπράκης, Μιχάλης Τσιμπλακάκης, ο προπονητής Άρης Βλαχάκης και ο Γιώργος Σπανάκης του Θ. έφορος και αρχηγός αποστολής.

bowling Ηράκλειο  Τσιμπλακάκης Λέσχης Bowler’s Ηρακλείου I.B.CΜιλώντας στο MadeinCreta o αντιπρόεδρος του συλλόγου καιΥπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας κ. Ευάγγελος Σπανουδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των αθλητών, για ένα άθλημα που ίσως για μερικούς είναι παρεξηγημένο, για τα προβλήματα χωρητικότητας που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι που προπονούνται, τονίζοντας ότι το bowling θα μπορούσε να είναι και ολυμπιακό άθλημα, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να γίνει διότι εκεί που παίζεται, σερβίρεται αλκοόλ.