Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στο αίμα μας πανευρωπαϊκά η διαφθορά

Στα πέριξ

*Σύμπτωση; Καϊλή και πρεσβυτέρα της Κιβωτού είχαν στα σπίτια τους σακούλες με πολλές δεσμίδες με ευρώ.  Η δεύτερη ομολόγησε ότι τα είχε για να τα μετρήσει. Η πρώτη ήταν για την… προίκα της κόρης της!

*Και διαβάστε αυτά που υποστηρίζει ότι δεν είχε πάρει… χαμπάρι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της. Και νιώθει προδομένη από συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

*Ο σύντροφός της Φραντζέσκο Τζόρτζι έχει αρχίσει να μιλάει και συνεργάζεται με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές που ασχολούνται με το σκάνδαλο.

*Έχει τα πρωτεία στην εξαγωγή της διαφθοράς πανευρωπαϊκά και για χρόνια κάναμε πρωταθλητισμό…

*Στο Βέλγιο και στις χώρες της Ευρώπης λειτουργούν οι νόμοι και ότι προβλέπεται τηρείται επακριβώς. Στην Ελλάδα διώκεται όποιος αποκαλύπτει σκάνδαλο και υποθέσεις διαφθοράς από την εξουσία…

*Δυο πρωτοκλασάτοι πολιτικοί του εκσυγχρονισμού  κλείστηκαν στη φυλακή αλλά πίσω τους εμφανίστηκαν άλλοι που συνέχισαν.

*Ωραίος ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύτηκε για την Καϊλή: «Από την Ντόχα στη μπόχα». Έγραψε τίτλους τέλους στην πολιτική της διαδρομή…

*Ως πού μπορεί να φτάσει η απληστία! Ήταν σε υπερβάλλοντα βαθμό και μωροφιλόδοξη.

*Το Πα.Σο.Κ. την ανάδειξε πολύ γρήγορα  αλλά είχε προετοιμάσει το έδαφος για να μεταπηδήσει στη Ν.Δ. για να λάβει όσα της είχαν τάξει!

*Ο Μητσοτάκης της ζήτησε να υποστηρίξει τον Λοβέρδο στα εσωτερικά του Πα.Σο.Κ. για την προεδρεία του κόμματος. Άλλα είχε πριν στο μυαλό της για το πρόσωπο και το έλεγε.

*Θα πληρώσει το μάρμαρο το Πα.Σο.Κ. ; Εκεί που έβλεπε να έχουν ανοδική τάση τα ποσοστά του με τον Ανδρουλάκη με το σκάνδαλο του χρηματισμού η συμπεριφορά πολιτών και πιθανόν ψηφοφόρων του άλλαξε…

*Προς Συ.Ριζ.Α. στρέφονται οι αναποφάσιστοι γυναίκες, νέοι και νέες και άνεργοι.

*Στο Πα.Σο.Κ. έρχονται φουρτούνες και είπε στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ο Ανδρουλάκης: «να στείλομε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση» και «έχομε χρέος για μια προοδευτική κυβέρνηση με το Πα.Σο.Κ. πρωταγωνιστή».

*Έτσι κι αλλιώς από νωρίς θεωρούνταν ξένο σώμα.

*Διαπλεκόμενη, αλλαζονική και βρώμικη την αποκαλεί δημόσια με εκτεταμένη επιστολή της η πρώην συνεργάτιδά της  δημοσιογράφος Σοφία Μανδηλαρά.

*Δεν της χαρίστηκε και ο Πολάκης όταν τον κάρφωσε στα ευρωπαϊκά όργανα.

*Το καλάθι του νοικοκυριού έχει τα αγαθά για τη μεσαία τάξη εν όψει εορτών και το καλάθι της Καϊλή έχει πολλές δεσμίδες χαρτονομίσματα από τις δωροδοκίες.

*Και  μια και η αναφορά στο καλάθι, στου Άδωνη το καλάθι το πακέτο η ζάχαρη κοστίζει πάνω από 1,5 ευρώ.

*Έμεινε ισχυρή που αιώνια θα μείνει ζωντανή, η ανάμνηση του πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας Γιάννη Διακογιάννη, του Ζανό, όπως τον ήξεραν οι συνάδελφοι στα Νέα, που πέθανε στα 91 του χρόνια. Αγαπούσε την Κρήτη και πιο πολύ το Ρέθυμνο που διατηρούσε φιλίες και επαφές στη ζωή του…

*Όλοι που τον ζήσαμε στα χρόνια του ως διευθυντής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας στη Χρήστου Λαδά, μένουμε με την γνώση και την πληρότητα του χαρακτήρα του. Να είναι καλό το ταξίδι στη γειτονιά που θα κατοικήσει…

* «Ο δικός μας Γιάννης Διακογιάννης δεν είναι πια κοντά μας», έγραψε ο Νίκος Τζιανίδης αρθρογράφος του «Έθνους» σε ένα εξαιρετικό κείμενο αποχαιρετισμού. Για χρόνια τον έζησε δίπλα-δίπλα στα Νέα.

*Είναι από τα ανήκουστα του Κράτους της μπανανίας και  μόνο σε αυτό θα μπορούσαν να συμβούν! Για κλήσεις παράνομης στάθμευσης της δεκαετίας του 1980 στο Ηράκλειο, κλήθηκε μετά από κοντά σαράντα χρόνια, δηλαδή, να πληρώσει το κεφάλαιο με τις προσαυξήσεις…

*Άκουσον-άκουσον στους καιρούς της ιλιγγιώδους ακρίβειας που με μεγάλες δυσκολίες ζουν οικογένειες και στο Ηράκλειο. Ενώ το κεφάλαιο από τις κλήσεις ανέρχεται στα 1200, 1300 ευρώ σήμερα ο άνθρωπος καλείται να πληρώσει στον δήμο κοντά στα 4.500 ευρώ. Είναι εξωφρενικό και αρρωσταίνει…

*Καλείται, λοιπόν, ο φορολογούμενος να πληρώσει αυτό το τρομερό ποσό όταν τα κόμματα οφείλουν δάνεια σε εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και δεν εξοφλούνται και ούτε καν πληρώνονται οι δόσεις και το ίδιο πράττουν και βουλευτές. Κράτος της πλάκας με την παραβατικότητα να ξεκινά από την εξουσία και τις κεφαλές της…

*Με αυτές τις πρακτικές θα ορθοποδήσει και θα πάει μπροστά τη χώρα;

*Τελικά, το κόστος ζωής ενός Ρομά αξίζει 20 ευρώ! Οι Ρομά τα έκαναν… εορταστικά σε μαγαζιά και τράπεζες, κυρίως, στο Ηράκλειο, Χανιά.

*Πάει και το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Αγίας Φωτεινής Αμαρίου! Έμεινε και αυτό στο δρόμο ενώ μετακινούσε ασθενή στο νοσοκομείο. Οπότε, πλέον, οι ασθενείς σοβαρών περιστατικών φτάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων με επιβατηγά, φορτηγά και ότι τύχει!

*Ο υπουργός Υγείας και η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενήμεροι για το πρόβλημα στο Αμάρι αλλά από καιρό και στον  κέντρο υγείας Σπηλίου,  σφυρίζουν αδιάφορα! Προέχει η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

*Γιατί, λοιπόν, να επιστρέψουν οι χιλιάδες Έλληνες γιατροί που πήραν επαρκώς στην Ελλάδα τη γνώση αλλά σε χώρες με άλλη κουλτούρα και άλλους μισθούς την δίδουν;

*Πρόσφατα ο κ. Χρήστος Λιονής καθηγητής Γενικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τιμήθηκε από τον δήμο Αγίου Βασιλείου στο χωριό Κοξαρέ για την επιστημονική του προσφορά και τον ανθρωπισμό του στους κατοίκους του δήμου Αγίου Βασιλείου. Έβαλε τις βάσεις στην αρχή λειτουργίας του κέντρου υγείας. Ήταν η οφειλόμενη τιμή στον κ. Λιονή, που του αποδόθηκε από τον δήμο.

*Προσοχή αυτές τις μέρες, οι απατεώνες καραδοκούν όπως κάθε χρόνο. Μην πέφτετε στην παγίδες τους.
*Αποκαλύπτονται κάθε μέρα και νέες υποθέσεις παιδόφιλων και στην Κρήτη. Η διαστροφή έχει πάρει έκταση, δυστυχώς!

*Μην το πετάτε αυτό που έγινε φέτος στον χωριό των Αγκουσελιανών του δήμου Αγίου Βασιλείου, με τον άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία. Η συμμετοχή εντυπωσιακή και γυναίκες, μητέρες των παιδιών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου έδωσαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και το χάρηκαν. Μπράβο  τους!

*Δραστήριοι οι Μελαμπιανοί όπου κι αν βρίσκονται. Θα πουν, λοιπόν, τα κάλαντα στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και στις 29 του μηνός στον Άγιο Δημήτριο.

*Μπόρης: Επίτευγμα οι διακρίσεις των παιδιών της Κρήτης σε πολλούς τομείς, τελευταία και στην ιππασία!