Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στο επάγγελμα των διανομέων πρέπει να γίνει ... reset!

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων με δίκυκλο Γιώργος Μακριδάκης τονίζει ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι αλλά και οι εργοδότες να επιβάλλουν κράνος και σωστή οδηγική συμπεριφορά

τροχαία ατυχήματα διανομέας φαγητού ντελιβεράς μακριδάκης εργαζόμενοι δίκυκλα

Φωτογραφία: Cretalive.gr

"Για να φθάσει η κακή στιγμή πρέπει να έχει προηγηθεί σωρεία λαθών" είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος των Εργαζομένων με δίκυκλο Γιώργος Μακριδάκης, με αφορμή και το χθεσινό σοβαρό τροχαίο στις Μεσαμπελιές, με τον 27χρονο διανομέα φαγητού να νοσηλεύεται στην Εντατική με βαρύτατα κατάγματα στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο κ.Μακριδάκης τόνισε ότι παρά τη βελτίωση της κατάστασης κατά τα τελευταία χρόνια, ως προς τη χρήση κράνους και την οδηγική συμπεριφορά, χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια για την εμπέδωση των κανόνων αλλά και του αισθήματος αυτοπροστασίας των επαγγελματιών διανομέων. Παράλληλα όμως τόνισε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο ελεγκτικός μηχανισμός καθώς και οι ίδιοι οι εργοδότες που έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν κανόνες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων με δίκυκλο σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης για έναν επαγγελματία διανομέα, και τόνισε ότι στο συγκεκριμένο επάγγελμα "πρέπει να γίνει ένα reset"!