Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στο Λότζια νέοι από διάφορες χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Έθεσαν ερωτήματα και πήραν απαντήσεις για καίρια ζητήματα όπως, το μέλλον της Ευρώπης, τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και το Προσφυγικό.

Την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Λότζια είχαν νέοι από διάφορες χώρες οι οποίοι μετέχουν στα προγράμματα Erasmus+.Τους νέους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.

Στο Ηράκλειο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αρχικά το Δήμο και να συνομιλήσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κ. Garancini και στη συνέχεια της Περιφέρεια Κρήτης όπου και συζήτησαν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων κ. Γεώργιο Αλεξάκη, θέτοντας ερωτήματα και παίρνοντας απαντήσεις για καίρια ζητήματα όπως, το μέλλον της Ευρώπης, τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και το Προσφυγικό.

Ο μη  κερδοσκοπικός  οργανισμός  He.art- Heraklion art που εδρεύει στο Ηράκλειο, δίνει την  ευκαιρία σε   νέους   15-20 ετών από την Κρήτη,  να συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα  . Ο τίτλος του προγράμματος  είναι bEUnique-United in diversity. Πρόκειται για μία διακρατική συνεργασία στην οποία η He.art συμμετέχει μαζί με τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Agora από την Ουγγαρία και το Δήμο Amal της Σουηδίας.

Θεματικά πεδία που σχετίζονται με την ενθάρρυνση των νέων για συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη σημασία της ιδιότητας του ενεργού πολίτη, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και τον τρόπο που τα κράτη αντιμετωπίζουν τις μειονότητες εν γένει, αποτελούν τους βασικούς άξονες του προγράμματος .

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι και με το δεδομένο ότι συμμετέχουν νέοι από διαφορετικές χώρες, έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος σχετικά με τον πολιτισμό της κάθε χώρας, τις απόψεις για τον εθνικισμό, τους πρόσφυγες κ.λ.π.

Σημασία δεν έχει μόνο να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις για τα θέματα αυτά. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τα παιδιά  όχι μόνο παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν σε μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια με κύριο στόχο να μάθουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να δουλεύουν αποτελεσματικά σε μια ομάδα έτσι ώστε να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας ένα κοινό στόχο.