Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στο πλευρό του Αλέκου Ανδρικάκη η ΕΣΗΕΠΗΝ

 

Με ανακοίνωσή της η  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων  στηρίζει το δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη 

ΕΣΗΕΠΗΝ Αλέκος Ανδρικάκης

 

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ για τον Αλέκο Ανδρικάκη τονίζοντας:" Έκπληξη, απορία και προβληματισμό προκαλεί σε όλους μας η παραίτηση του συναδέλφου Αλέκου Ανδρικάκη από την εφημερίδα " ΠΑΤΡΙΣ" του Ηρακλείου.

Αιτία ένα ενυπόγραφο ρεπορτάζ του συναδέλφου που έκανε λόγο για κακή οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου, την περίοδο του 2004. Ο τότε και νυν Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κουράκης έκανε λόγο για κατασκευασμένο δημοσίευμα, που στηρίχτηκε σε ψευδή στοιχεία και τόνιζε πως θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο την δικαίωση του.

Η εφημερίδα φιλοξένησε, ως όφειλε, την απάντηση του Δημάρχου, αλλά δεν επέτρεψε να φιλοξενηθεί η ανταπάντηση του συναδέλφου, οδηγώντας τον ουσιαστικά σε παραίτηση μετά από 28 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας !

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων προσπάθησε να συνδράμει στην εκτόνωση της κατάστασης δίχως έως σήμερα να βρεθεί, δυστυχώς, λύση. 

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε πως η εντιμότητα, η παρρησία, και η αποφασιστικότητα του συναδέλφου να υπηρετεί την Ανεξάρτητη Δημοσιογραφία, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, πολύ περισσότερο από την κοινωνία του Ηρακλείου, που και ξέρει και κρίνει. Όπως επίσης και το γεγονός πως είναι δίκαιη η απαίτηση του συναδέλφου να απαντήσει με τον τρόπο που εκείνος θέλει στις σοβαρές κατηγορίες του Δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση όμως η σκληρή κριτική είναι προτιμότερη από την ανυπαρξία κριτικής και την προσπάθεια κάποιων να μείνουν στο απυρόβλητο!"