Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στροφή των νέων στο κρασί! (ηχητικό)

Ν.Δoυλουφάκης: Ο οινόφιλος, πια, το "ψάχνει" παραπάνω - Από σήμερα, η έκθεση "Οινοτικά", στο Δ.Ε.Κ. Κρήτης

οινοτικά κρασί έκθεση δεκκ δουλουφάκης

"Η Κρήτη μπαίνει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με τον διεθνή ανταγωνισμό να είναι πολύ μεγάλος" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, Νίκος Δουλουφάκης, προσθέτοντας ότι ο οινικός τουρισμός γνωρίζει ανάπτυξη και ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες της Κρήτης, περιηγούνται στα Οινοποιεία του νησιού κι ακολουθούν τους δρόμους του κρασιού. "Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις χώρες τους" - είπε ο κ.Δουλουφάκης.

Αναφερόμενος στους ντόπιους καταναλωτές, διαπιστώνει πως ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στρέφουν τις καταναλωτικές τους προτιμήσεις προς το κρασί, και πλέον μάλιστα γνωρίζοντας ποικιλίες και παραγωγούς.

Στην έκθεση "Οινοτικά" που ξεκινάει σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2018 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 31 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να γνωρίσουν τους παραγωγούς, αλλά και να συμμετάσχουν σε σεμινάρια.

Την έκθεση θα επισκεφθούν οι 2 Καλύτεροι Σομελιέ της Ελλάδας, ο Άρης Σκλαβενίτης (1ος Νικητής) και Αλέξανδρος Μπουζίκας (2ος) , νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019. για να δοκιμάσουν την νέα Κρητική εσοδεία Οίνων.

Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης:

Σάββατο, 23/2/2019: 17.00-21.00,

Κυριακή, 24/2/2019: 11.00-20.00,

Δευτέρα, 25/2/2019: 12.00 -18.00 (Είσοδος αποκλειστικά για Επαγγελματίες του Κλάδου)

 

Κόστος Εισιτηρίου: 7,00€ (Προαγορά Online 5,00€)

Δωρεάν Είσοδος για τους Επαγγελματίες Εστίασης, με την επίδειξη της ονομαστικής bussiness card, στο Registration Desk της 'Εκθεσης.

οινοτικά κρασί έκθεση δεκκ δουλουφάκης

Παράλληλες δράσεις

 • Ομαδοποιημένη παρουσίαση Οίνων από την Κρητική Ποικιλία «Βιδιανό», στην Πλατεία Γευσιγνωσίας της Εκθεσης. Μια ευκαιρία, για τους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν δυναμική και την πολυμορφικότητα της ποικιλίας.
 • Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού ,για αγορά φιάλης σε συμβολική τιμή. Μέρος των εσόδων να διατεθούν στο φιλανθρωπικό ιδρύμα «Αγιος Σπυρίδωνας».
 • Ο γνωστός chef, Χρήστος Λάπας και ο βραβευμένου Chef, με 2 αστέρια Michelin, Άγγελος Λάντος , την Κυριακή 24/2, μαγειρεύουν live εδέσματα που θα συνοδεύονται με Κρητικό Κρασί.
 • Δυναμικό «παρών» θα δώσουν στα φετινά ΟΙΝΟΤΙΚΑ οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δύναμης στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών επαγγελμάτων. Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη θα σας περιμένουν με μοναδικές λιχουδιές και δημιουργικά κεράσματα για να συνοδεύσετε με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά αρώματα των κρητικών κρασιών κατά τις οινικές δοκιμές σας.
 • Δυο επιμορφωτικά σεμινάρια, θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 24/2, σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Οίνων & Αποσταγμάτων, W.S.P.C.
  • Το 1ο σεμινάριο, θα διεξαχθεί στις 11.30 – 13.00, και θα απευθύνεται στους Επαγγελματίες Εστίασης και Front line Staff Εστιατορίων και Ξενοδοχείων με θέμα «Εξοικειώνοντας τον Πελάτη με τις Κρητικές Ποικιλίες». (Δήλωση Συμμετοχής στο support@winesofcrete.gr , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
  • Το 2ο σεμινάριο, θα διεξαχθεί στις 18.30-20.00, και θα απευθύνεται στο Οινοφιλο κοινό και Καταναλωτές, με θέμα «Επιλέγοντας το σωστό ποτήρι, για το Βιδιανό και το Λιάτικο» (Κόστος συμμετοχής 10€ -Online Αγορά Συμμετοχής)
 • Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους Αμπελουργούς της Κρήτης, από τον κ. Κουνδουρά Στέφανο, Αναπληρωτή Καθηγητή, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ , με θέμα Κλάδεμα της Αμπέλου, Γηγενών Ποικιλιών. (Δήλωση Συμμετοχής στο support@winesofcrete.gr , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
 •