Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στόχος ο συγκρητισμός

Στα πέριξ

*Χρόνια πολλά, υγεία και χαρούμενες γιορτές. Χριστούγεννα και φέτος για τα παιδιά και για τους μεγάλους που γίνονται παιδιά!  Έκλεισαν και οι ορκωμοσίες των αυτοδιοικητικών Αρχών στην Κρήτη…

*Ο περιφερειάρχης και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ορκίστηκαν και ο Σταύρος Αρναουτάκης, δοκιμασμένος πλέον, γνωρίζει και θα πορευτεί για μια ακόμη θητεία για τον συγκρητισμό. Αποδεκτός από τις κοινωνίες του νησιού.

*Δήμαρχοι και δημοτικοί παράγοντες σε δήμους, άλλοι απλά με την εκλογή τους θα συνεχίσουν και άλλοι θα πιάσουν δουλειά για πρώτη φορά από τη νέα χρονιά. Ας έχουν δύναμη και κουράγιο.

*Αντέχει στα δύσκολα η Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη ,που επί δημαρχίας Λαμπρινού ως αντιδήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευθύνη σε κοινωνικά θέματα. Ο νέος δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός την επέλεξε να έχει την πολιτική ευθύνη ως αντιδήμαρχος  Πολιτισμού.

*Μεγάλο το φορτίο που καλείται να σηκώσει με την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και τα ζητήματα πολιτισμού  όπου το Ηράκλειο κατέχει μια ζηλευτή θέση.

*Το έχουν καμάρι τους οι κάτοικοι των Αγκουσελιανών του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου που ο νέος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Αττικής Στέλιος Μαμαλάκης έχει καταγωγή εκ πατρός από το χωριό τους. Και εκ μητρός από τα Λευκόγεια του ίδιου δήμου…

*Και στο παρελθόν είχε θητεύσει ως πρόεδρος σε φορείς απόδημων Κρητών και πρώτευσε στις εκλογές της Παγκρητίου Ενώσεως και κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα.

*Και μια και ο λόγος για την Βικελαία, μου είπαν ότι ο διευθυντής της Δημήτρης Σάββας , με αθόρυβο αλλά σημαντικό έργο, σκέφτεται την συνταξιοδότηση.

*Με κομματική πειθαρχία θα έρθει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μετά τις ευρωεκλογές. Ο Βορίδης θα πειθαρχήσει;

*Στην έδρα του, στο Ρέθυμνο, είχε λόγο πρόσφατα ο βουλευτής Επικρατείας του Συ.Ριζ.Α. ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Είπε σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ότι ένα ανακάτεμα στο κόμμα «φέρνει μια ανανέωση που στο τέλος κάνει καλό».

*Διαπιστώνουν οι συμπατριώτες του ότι ο ναύαρχος λειτουργεί ως… βουλευτής Ρεθύμνου του Συ.Ριζ.Α. ας έχασε την έδρα με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Ξανθό. Τα θέματα  προωθούνται από τον ίδιο στη Βουλή και πολύ καλά!

*Φημολογείται ότι οργανώνει το πολιτικό του γραφείο στη γειτονική πόλη. Κάποιοι λένε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Συ.Ριζ.Α. στις επόμενες εκλογές και θα πυκνώσει τις επισκέψεις του.

*Κάνει γνωστή την καταγωγή του, όποτε δοθεί ευκαιρία ο σύντροφος Αυγενάκης, πρώην συντονιστής της οργάνωσης  στο Ρέθυμνο. Είπε, λοιπόν, όταν του έφεραν σε μικρό φλιτζάνι τον καφέ ότι του βάζουν την ποσότητα όπως και την τσικουδιά στο χωριό του το Σπήλι στο μικρό ποτηράκι!

*Ο Αυγενάκης, πάντως, είναι ικανοποιημένος, αναβαθμίστηκε σε τακτικό μέλος στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Συ.Ριζ.Α. Άφησε την… ηλεκτρική καρέκλα του συντονιστή που κατέλαβε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης .

*Τον θέλουν πολλοί ευρωβουλευτή τον συνάδελφο Βασίλη Σκουντή. Και θα διεκδικήσει θέση από το ευρωψηφοδέλτιο  του Πα.Σο.Κ. Φαίνεται να το εγκρίνει και ο Ανδρουλάκης…

*Οι συμπατριώτες του στο Ρέθυμνο δεν τον εξέλεξαν, δυστυχώς, βουλευτή με το Πα.Σο.Κ. και ούτε περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη στις προπερασμένες εκλογές…

*Στις προσεχείς ευρωεκλογές θα τον επιδοκιμάσει το εκλογικό σώμα της χώρας.

*Και αν έχεις ακόμα και δικαστικές εκκρεμότητες , το κόμμα σε καλύπτει και δεν χάνεις τη διοίκηση του νοσοκομείου. Συμβαίνει σε νοσοκομείο της Κρήτης και είναι γνωστό το πρόσωπο!

*Το κρατάει το Μητσοτακέικο στον Σαμαρά και δεν ξεχνά! Απαντά ο Σαμαράς στον Κυριάκο και έρχεται η σειρά της Ντόρας και του απαντά!

*Σχόλιο Θάνου Πλεύρη για τον γάμο του πατέρα του Κωνσταντίνου, γνωστού δικηγόρου ναζί: «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα»

*Γεροντοέρωτες και πολλοί του ευχήθηκαν στο ερωτευμένο ζεύγος στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης: Καλούς απογόνους!

*Αξίζει να σπουδάζεις για χρόνια και να λαμβάνεις ως γιατρός με δέκα χρόνια προϋπηρεσία 1778 ευρώ  ή να είσαι κομματόσκυλο να διορίζεσαι διοικητής νοσοκομείου και να λαμβάνεις 5.121. ευρώ;

*Δεν έφταναν λοιπόν οι εν ψυχρώ εκτελέσεις των τριών Μαλιωτών στο Γκάζι το φαινόμενο με τους πυροβολισμούς έξω από μπαρ καλά κρατεί και σε νυχτομάγαζα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Το πρόσφατο επεισόδιο δεν είχε θύματα αλλά είχε μπόλικο ξύλο…

*Λεβέντες με τσαμπουκά τα παιδιά! Βγαίνουν στα μπαρ με το όπλο στη μέση και είναι 20 και 22 χρονών και πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς! Πουλάνε νταϊλίκι!

*Απορρίπτουν άπαντες τον αντιδήμαρχο, όμως ο δήμαρχος, αν και… σοσιαλιστής τον επιβάλλει και δεν αλλάζει…

*Δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις νοοτροπίες του πολύχρονου επαγγελματικού βίου του . Αποφασίζει ο ένας και όχι οι πολλοί σε ένα θέμα που τους αφορά.

*Τέτοια αναλγησία! Επιχείρησαν έξωση σε ηλικιωμένη και τον ανάπηρο γιο της στα Πετράλωνα από το σπίτι τους για να το βγάλουν στο «σφυρί».

*Αδίστακτος μητροπολίτης στην Κρήτη, ακούστηκε χωρίς να διαψευστεί, διεκδίκησε το σπίτι, πρώτη κατοικία οφειλέτη, σε πλειστηριασμό. Δεν έχουν ιερό και όσιο ούτε οι μητροπολίτες!

*Υπεραισιόδοξος ο σύντροφος στο Ρέθυμνο ότι το Πα.Σο.Κ. θα φτάσει στις 20%. Κάποιος να τον… προσγειώσει!

*Τον καπετάν Σφακιανό-Γιώργη Αρετάκη από το Σπήλι, λίγοι τον γνωρίζουν ή τον έχουν ακούσει στην Κρήτη. Τον γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά και υποκλίνονται στον πατριωτισμό του στην Πελοπόννησο όπου έδρασε ως ταγματάρχης του ΕΛΑΣ και αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ…

*Η βιογραφία του καπετάν Σφακιανού έρχεται στο φως με το βιβλίο του Μανόλη Παντινάκη «Ο πολέμαρχος της Βίγλας» που κυκλοφορεί ήδη.

*Αποφάσισε μετά από 42 χρόνια να περάσει στη γενιά των συνταξιούχων ο καλός συνάδελφος  της ΕΡΤ Κώστας Βασιλάκης. Υγιής και χαρούμενος να απολαύσει τη σύνταξή του.

*Όπως το ανέμεναν ιδιοκτήτες Ι.Χ. δόθηκε δίμηνη παράταση, έως 29 Φεβρουαρίου, για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Παρατήρηση των πολλών: Ότι μαζεύουμε από το καλοκαίρι τα διαθέτουμε σε φόρους τον χειμώνα.

*Περιζήτητη η ειδικότητα της καμαριέρας στα ξενοδοχεία και της Κρήτης όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη!

*Δεν τα τσούζουν ανήλικοι μόνο στο Ρέθυμνο και τους πάνε σταφίδα στο μεθύσι στο νοσοκομείο! Κάτι ανάλογο συνέβη και στα Τρίκαλα. Ευτυχώς εκεί δεν είναι σύνηθες φαινόμενο!

*Απλησίαστο για τις λαϊκές οικογένειες το φετινό εορταστικό τραπέζι, ακριβότερο κατά 10,8%- 11,4% από το 2022.

*Σάρωσε στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων  του Πα.ΓΝ.Η. ο Δημήτρης Βρύσαλης με τον συνδυασμό της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών».

*Νιώσαμε λίγο χειμώνα, έρχονται Χριστούγεννα με δέκα βαθμούς πάνω στη θερμοκρασία!

*Μπόρης: Ό,τι έχει μείνει απούλητο θα ξεπουληθεί. Έχει ειδικότητα ο Χατζηδάκης…