Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Συνεργασία για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού

Δήμου Ρεθύμνης  & Περιφέρειας Κρήτης 

Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο εξασφάλισαν και προσφέρουν στις  συμπολίτισσες ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου αφενός να διευκολύνουν και να εξυπηρετήσουν τις ενδιαφερόμενες γυναίκες και αφετέρου να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.   
 
Την  Τετάρτη 18 & την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, λοιπόν, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου  Ρεθύμνης , θα βρίσκεται στη  Μαρίνα του Ρεθύμνου, από τις 10.00 το πρωϊ  έως τις 2 το μεσημέρι για τη διενέργεια του μαστογραφικού ελέγχου. 
         Δυνατότητα δωρεάν εξέτασης έχουν: 
Όλες οι γυναίκες με ηλικία 40-70 ετών. 
Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο.
Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία οι γυναίκες που:
 
α)  Έχουν κάνει  ολική μαστεκτομή.
β)  Έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή,  πριν την πάροδο δέκα ετών.
γ)  Έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
δ)  Έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
Είναι απαραίτητο οι γυναίκες, που επιθυμούν να εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις παράσχουν στους γιατρούς της Κινητής Μονάδας. 
Επισημαίνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχουσών στο δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, είναι αναγκαίος  ο προγραμματισμός  ραντεβού. 
Παρακαλούνται λοιπόν, οι ενδιαφερόμενες να καλούν  καθημερινά κατά εργάσιμες ημέρες και  ώρες από τις  8.00-14.00,  στο τηλέφωνο: 2831050740 εσωτερικό:17
Διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια της  προληπτικής ιατρικής δράσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid 19
Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, προσκαλούν τις συμπολίτισσες που πληρούν τις  προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου μαστού, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους προσφέρεται, για μια δωρεάν, άκοπη και έγκυρη εξέταση, η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή τους.