Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Συντονισμένη επίθεση στον Ανδρουλάκη

Στα πέριξ

*Οι πρόσφατες εκλογές έφεραν στο προσκήνιο τα εσωτερικά κομμάτων που προσβλέπουν κυβέρνηση της χώρας… Αναμένονται εξελίξεις.

*Βρήκαν την ευκαιρία , η επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι συντονισμένη, να δούμε στο τέλος τη δυναμική που έχουν ένθεν και ένθεν, παρά το γεγονός ότι από την ανάληψη της ηγεσίας ανεβάζει τα ποσοστά του Πα.Σο.Κ.

*Στις βολές της επίθεσης ο Χριστοδουλάκης, ο Γερουλάνος, η Γιαννακοπούλου, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου και η Μιλένα Αποστολάκη. Θέλουν όλοι τους το τιμόνι του κινήματος αλλά ο πρώτος από την πρώτη μέρα της ηγεσίας είχε σχέδιο να τον γκρεμίσει. Οι εσωτερικές διαμάχες…

*Άγνωστο πως θα διαχειριστεί την υπόθεση διεκδίκησης και ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων που ακούγεται το όνομά του.

*Και βέβαια σε αυτούς είναι και εκείνοι που αν και ωφελήθηκαν και προωθήθηκαν από τον Ανδρουλάκη, συνέχιζαν να τον πολεμούν. Ουδείς προφήτης στον τόπο του και συμβαίνει και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Είναι αυτό που υπενθύμιζε συχνά ο Ανδρέας διαπιστώνοντας πισώπλατα μαχαιρώματα από ανθρώπους που ωφέλησε: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

*Σάρωσε σε σταυρούς ο Κουράκης στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο που οι προτιμήσεις στο πρόσωπό του έκαναν πράσινο  το χρώμα του νομού. Ηράκλειο και Λασίθι ήταν οι δυο νομοί στη χώρα που ήταν «πράσινοι».

*Εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης να εξηγεί, όπως τον… εξυπηρετεί την αποχή και το χαμηλό από το προσδοκώμενο, ποσοστό στις ευρωεκλογές που έλαβε το κόμμα του…

*Προφανώς αντιλήφθηκε την οργή της κοινωνίας και τα μέτωπα που άνοιξε. Εξακολουθεί να αποδέχεται τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που διαπιστώνουν οι πάντες, την αλαζονεία και την ακροδεξιά πολιτική στελεχών του σε καίρια υπουργεία που τους ανέθεσε…

*Οι πολίτες με την ψήφο τους, ψήφος αποδοκιμασίας, απάντησαν στο Κράτος δικαίου για την ακρίβεια που πλήττει πρωτίστως τα μεσαία νοικοκυριά, το σκάνδαλο στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, τις υποκλοπές, την πλήρη υποταγή στα αφεντικά.

*Το φαινόμενο των φτωχών στη χώρα δεν εξαλείφθηκε, παρά την… ανάπτυξη και την άνθιση της οικονομίας που διαλαλεί παντού ο πρωθυπουργός. Στην Ελλάδα, λοιπόν, το 2023 ένας στους τέσσερις πολίτες ζούσε στο όριο της φτώχειας.

*Μπορεί να φτάσουμε, όπως είπε η Ελένη Γερασιμίδου «στο τέλος να μην τρώμε και θα πληρώνουμε μόνο το ρεύμα».

*Ανακύκλωση προσώπων θα κάνει ο Μητσοτάκης  στον επικείμενο ανασχηματισμό. Δηλαδή, «φύγε ΄συ έλα ΄συ» από υπουργείο σε υπουργείο σε υπουργείο…

*Θα είναι χειρότερος αυτός ο ανασχηματισμός, φοβούνται σελέχη, και από τον ανασχηματισμό του Σημίτη με τον Κουλούρη και αυτόν του Αντώνη Σαμαρά;

*Και θα νοιαστεί ο Μητσοτάκης με όσα συμβαίνουν στο κόμμα του για τις αυξήσεις στο ρεύμα που θα είναι 36%;

*Ούτε η Ντόρα δέχεται την πολιτική και την συμπεριφορά ορισμένων υπουργών αλλά και στελεχών της Ν.Δ. Τους είπε, λοιπόν, να κατέβουν από τα καλάμια τους και να τα… παρκάρουν!

*Υπάρχει δυσαρέσκεια και στις οργανώσεις της Κρήτης της Ν.Δ. και ορισμένοι «Καραμανλικοί» με αφορμή την απώλεια στα ποσοστά των εκλογών ξεσπάθωσαν κατά του Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του. Σε αυτά τα στελέχη δεν είναι και ο γνωστός θερμόαιμος επικεφαλής της οργάνωσης που στις εθνικές εκλογές βγήκε με τις… σαπουνάδες από το μπάνιο και πανηγύριζε…

*Τώρα πια λούφαξε και δεν μιλάει για… «ξεβρακώματα», όπως το έλεγε δημοσίως στον αέρα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού!

*Δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός με τις επιδόσεις του Αυγενάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τον κρατάει και τον προετοιμάζει στις άλλες εκλογές της Αυτοδιοίκησης υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης.

* Ποια η διαφορά στους γλύπτες και στους γλείφτες; Οι πρώτοι στην Ελλάδα υπηρετούν την Τέχνη της γλυπτικής και οι δεύτεροι ασχολούνται με την καριέρα τους!

*Το επανέλαβε ο Κασσελάκης, παρά την κομματική δυσαρέσκεια για το αποτέλεσμα του κόμματός του στις ευρωεκλογές: «Ήρθα για να μείνω» και επέρριψε τις ευθύνες για την δυναμική του Συ.Ριζ.Α. στη Νέα Αριστερά. Ζητάει τις έδρες πίσω. Και φυσικά, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ίδιου και ανώτατων στελεχών του, οι έδρες δεν επιστρέφονται!

*Ανερχόμενο στέλεχος του Συ.Ριζ.Α. είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Τον φοβάται ο Κασσελάκης και καλεί όσους διαφωνούν με τις θέσεις να αποχωρήσουν…

*Έριξε «γέφυρες» για συνεργασία με το Πα.Σο.Κ. ο πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α. Με το Πα.Σο.Κ. υπάρχουν τα περιθώρια με την Νέα Αριστερά , όμως, δεν θα υπάρξει ποτέ.

*Αρχές Οκτωβρίου προγραμματίζεται το συνέδριο τους με αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή νέων οργάνων.

*Μείνει μακριά από βιτρίνες χωρίς τιμές και από ανθρώπους χωρίς αξίες. Θα τα πληρώσεις και τα δυο ακριβά.

*Άντε να ανοίξει το φαράγγι του Κοτσιφού στα νότια του Ρεθύμνου, μετά τους τρεις μήνες από την αποκόλληση των βράχων και την διακοπή της κυκλοφορίας προς τις παραλίες και τα χωριά ως το Ροδάκινο…

*Οι επαγγελματίες συνεχίζουν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, η πελατεία στα μαγαζιά τους έχει μειωθεί σε μεγάλο αριθμό. Κατακόρυφη πτώση των εσόδων στις επιχειρήσεις τουρισμού και η ταλαιπωρία όσων μετακινούνται από το φαράγγι Κουρταλιώτη τεράστια.

*Αρρωσταίνουν οι γιατροί, οι κλινικές στα νοσοκομεία κλείνουν, οι γιατροί είναι σε αναρρωτική άδεια. Κλινικές έκλεισαν λοιπόν, στην πατρίδα του Μητσοτάκη και στο νοσοκομείο Χανίων. Οι πατριώτες του δυσανασχετούν και ο Άδωνης εφαρμόζει χωρίς διακοπή το σχέδιο να περάσουν τα δημόσια θεραπευτήρια στα ιδιωτικά συμφέροντα!

*Είναι φυσικό η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης να είναι η αφορμή να δημιουργούνται επεισόδια κατά εργαζομένων από συνοδούς ασθενών. Συνέβη τις προάλλες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου…

*Η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια μετά την υποβολή μήνυσης από τη νομική υπηρεσία της νοσηλευτικής μονάδας κατά συνοδού ασθενεούς.

*Επιμένουν να οδηγούν χωρίς ζώνη και κράνος οι Κρητικοί οδηγοί. Και μόνιμα, βέβαια, το πόδι δεν φεύγει από το γκάζι!

*Μπόρης: Αν φυσήξουμε τις ανεμογεννήτριες θα πέσει η τιμή του ρεύματος;