Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τέλος εποχής στο Ρέθυμνο: Αποχώρησε ο Κωστής Ζομπανάκης!

Η ομάδα θα κινηθεί με διαφορετικά δεδομένα, θεωρείται σίγουρο ότι θα αποχωρήσει από την Α1, ενώ το μέλλον της ύπαρξης της βρίσκεται, πλέον, στα χέρια των Ρεθυμνιωτών.

Ο κορωνοϊός και οι οικονομικές επιπτώσεις αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Ρέθυμνο Cretan Kings, με τον Κωστή Ζομπανάκη να απεμπλέκεται έπειτα από 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και τεράστιας προσφοράς. Η ομάδα θα κινηθεί με διαφορετικά δεδομένα, θεωρείται σίγουρο ότι θα αποχωρήσει από την Α1, ενώ το μέλλον της ύπαρξης της βρίσκεται, πλέον, στα χέρια των Ρεθυμνιωτών.

Χθες αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα Διοικητικά Συμβούλια της ιστορίας της Ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ, με τον ισχυρό άνδρα του Ρεθύμνου να ανακοινώνει πως δεν είναι πλέον σε θέση να σηκώσει όλο το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας. Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου Μανώλη Γιαννούλη, του Β’ Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Τάσου Τριαντάφυλλου, των μελών Ηρακλή Μανουκαράκη, Σταύρου Καπετανάκη και Σπύρου Χατζηκωνσταντίνου και του Προέδρου του Ερασιτέχνη Γιάννη Καλαϊτζάκη, ο Πρόεδρος της ομάδας Κωστής Ζομπανάκης άνοιξε τα χαρτιά του και έκανε γνωστές τις προθέσεις του. Όπως τόνισε, η οικονομική αβεβαιότητα και οι τεράστιες απώλειες από την πανδημία δεν του αφήνουν το περιθώριο να συνεχίσει ως ο βασικός «αιμοδότης», μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές συνθήκες έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα, την οποία θα στηρίξει από διαφορετική θέση, αλλά δε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το Ρέθυμνο Cretan Kings μπαίνει σε μία νέα εποχή. Η βεβαιότητα της συμμετοχής στην Α1 κατηγορία δεν υφίσταται με τα υπάρχοντα δεδομένα, ενώ θα γίνει αγώνας δρόμου από τα στελέχη της ΚΑΕ για να δημιουργηθεί ένα πλάνο διάσωσης και αποφυγής διάλυσης. Σε αυτό το κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο η τοπική κοινωνία, στην οποία αναμένεται να γίνει κάλεσμα για τη σωτηρία της ομάδας. Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς θα γίνει μία έρευνα αγοράς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί και να δουν το που θα βρίσκεται τη νέα περίοδο το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ακόμη, αναμένεται να προχωρήσουν τις διεργασίες σχετικά με την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο αποτελεί σημαντικό έργο για την ομάδα και είχε δρομολογηθεί από τον Κωστή Ζομπανάκη (αρχική μελέτη), έχοντας λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τον Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης από το 2018, αλλά φαίνεται πως το συγκεκριμένο θέμα παραμένει στάσιμο αρκετό καιρό.

Το θετικό, πάντως, που βγήκε από το χθεσινό Δ.Σ. είναι πως υπάρχει η αποφασιστικότητα και η πρόθεση για να μην αφήσουν την ομάδα στην τύχη της, και η ελπίδα για τη συνέχεια της ύπαρξης της, ώστε κάποια στιγμή να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

 

ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ: ΑΠΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κωστής Ζομπανάκης απεμπλέκεται από τα διοικητικά της ομάδας μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Μία 12ετία όπου κατάφερε να καταστήσει το Ρέθυμνο ως μία σταθερά δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, μετρώντας 9 συνεχείς συμμετοχές στα μεγάλα «σαλόνια» και πάμπολλες επιτυχίες και διακρίσεις. Πρόσφερε τα μέγιστα τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όντας ο βασικός χρηματοδότης, ενώ κατάφερε να προσθέσει στη Ρεθυμνιώτικη μπασκετική οικογένεια αρκετούς επιφανείς Κρητικούς, προσπαθώντας να καταστήσει την ομάδα ως την πιο αγαπητή ολόκληρου του νησιού. Παράλληλα, εκτός από την αγάπη του για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, είχε ανεπτυγμένο ιδιαίτερα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, όντας ο εμπνευστής του κοινωνικού προγράμματος «Cretan Kings Assist», μέσω του οποίου έβαλε το άθλημα σε όλα τα σχολεία και μεταλαμπάδευσε τον εθελοντισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Η θητεία του ως βασικός χρηματοδότης της ΚΑΕ, λοιπόν, κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, ενώ το ότι θα… αυτοπεριθωριοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε σημαίνει ότι αποχωρεί εντελώς από το προσκήνιο. Θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, με τη στήριξη του να έχει διαφορετική μορφή, ενώ αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Basket League, μιας και είναι ένας από τους εμπνευστές της… επανεκκίνησης της μεγάλης κατηγορίας.

Πηγή: goodnet.gr