Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τα… περίεργα της πανδημίας

Στα πέριξ
 
*Ακόμα και αν νοσούν από κορωνοϊό εργαζόμενοι, κάποιοι εργοδότες  τους ζητούν να εργαστούν. Στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε με τα προβλήματα να διογκώνονται, συμβαίνει και αυτό και δεν είναι απίστευτο!
 
*Αλλά παρατηρούνται και άλλα απίθανα γεγονότα με το εμβόλιο σε ζευγάρια, όπως οι απειλές ή και η έκδοση διαζυγίων επειδή ο ένας από τους δυο εμβολίασε το παιδί. 
 
*Σε αυτές τις διενέξεις που φτάνουν και στα άκρα πληρώνουν τη διάσταση αντιλήψεων τα παιδιά. Το φαινόμενο είναι καθημερινό!
 
*Στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, ξανά, και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης.
 
*Όντως, η αύξηση των κρουσμάτων, όλο και υψηλότερη από μέρα σε μέρα, είναι τεράστια και το Ηράκλειο κατέχει το ρεκόρ. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους και οι άλλες πόλεις δεν πάνε πίσω…
 
*Παρατηρούνταν ουρές με ανθρώπους σε καθορισμένους  χώρους του ΕΟΔΥ, σε νοσοκομεία και φαρμακεία για τη διενέργεια τεστ.
 
*Επικρατεί σε όλους συνεχής φόβος εάν κοντινά τους πρόσωπα τους μετέδωσαν τη μόλυνση.
 
*Η μετάλλαξη  «Όμικρον» που κυριαρχεί ,μεταδίδεται αστραπιαία και οι επιστήμονες μιλάνε για τσουνάμι. Ευτυχώς τα συμπτώματα ξεπερνιούνται εύκολα με ολιγοήμερη καραντίνα.
 
*Αλλά η τρίτη δόση του εμβολίου, κατά τις επιστημονικές διαπιστώσεις, κρατά μακριά από τα νοσοκομεία όσους νοσήσουν.
 
*Αν και αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες λόγω υποστελέχωσής τους τα νοσοκομεία της Κρήτης τα καταφέρνουν…
 
*Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για παράδειγμα, τα προβλήματα δείχνουν να μην ξεπερνιούνται καθώς υπήρχε έλλειψη και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πριν έλθει ο ιός. Δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για την κάλυψη κενών και το πρόβλημα χρονίζει.
 
*Ακούγεται ότι στη γειτονική πόλη θα είναι για λίγες μέρες ακόμα κάτοικος ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επειδή θα είναι, κατά την ίδια φημολογία, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, οπότε θα μετακινηθεί στην γενέτειρα…
 
*Την θέση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα καταλάβει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της  Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης.
 
* Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος παραμένει νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρει εξιτήριο. Παρά το βάρος των χρόνων του παραμένει ευδιάθετος.
 
*Είναι αγνώριστος ο πρώην συγκυβερνήτης  της κυβέρνησης Συ.Ριζ.Αν-Ελλ . και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Δείχνει να… νεάζει με ντύσιμο εφήβου και άλλες αντιλήψεις…
 
*Πως συνυπήρξαν στην συγκυβέρνηση Τσίπρας και Καμμένος, διερωτώνται πολλοί και σήμερα;
 
*Όπου και όποτε χρειάζεται , το κάνει και τώρα, θα μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Θα δώσει, όμως, σε νέα πρόσωπα, στη γενιά του, λένε, προτεραιότητα  για να προσφέρουν. Οι παλαιοί, ίσως, βοηθήσουν με την εμπειρία τους.
 
*Πάντως, τη συνεργασία του νέου προέδρου του Πα.Σο.Κ.- Κιν. Αλ. θα ζητήσουν και η Ν.Δ. και ο Συ.Ριζ.Α., ίσως για να συγκυβερνήσουν, όταν έλθει η ώρα.
 
*Για αργότερα πήγε τις περιοδείες του ανά τη χώρα λόγω της πανδημίας. Θα ενεργοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες και όλους που τον εμπιστεύτηκαν. Ξεκινά από τα κάτω!
 
*Βρήκαν πάλι τον τρόπο να επιβάλλουν και νέες αυξήσεις μετά από αυτές των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και η νέα αύξηση επιβλήθηκε στον καφέ που είναι αναγκαίος για όλους από το πρωί…
 
*Όταν σερβίρεται σε κύπελλο, όπως συνήθως γίνεται με την πλειοψηφία των καταναλωτών, η αύξηση ανέρχεται σε δέκα λεπτά μαζί με το καπάκι που το σκεπάζει…
 
*Φυσικά η αύξηση αυτή δεν θα είναι προσωρινού αλλά μόνιμου χαρακτήρα.
 
*Και βέβαια αυξήσεις επέβαλλαν και άλλοι επαγγελματίες σε προϊόντα και υπηρεσίες αφού έτσι κι αλλιώς οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι.
 
*Έντυσε στα μαύρα συγγενείς και φίλους ο θάνατος του νεαρού Γιάννη που άφησε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ως επιβάτης, σε παράδρομο του Πανόρμου Μυλοποτάμου…
 
*Άδικος και ανέλπιστος ο χαμός του Γιάννη που δεν πρόλαβε να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να την χαρεί. Παιδί με ήθος αλλά «έφυγε» νωρίς.
 
*Οι αγορές των πόλεων «ζεστάθηκαν» με την κίνηση στα μαγαζιά τα Χριστούγεννα  και τώρα οι έμποροι αναμένουν τις εκπτώσεις για ενίσχυση των ταμείων τους.
 
*Μπορεί ο αριθμός των κατοίκων ακόμα και στο τελευταίο χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου να μειώνεται χρόνο με τον χρόνο, όμως ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταταράκης επιμένει να κάνει έργα. Όπως στον οικισμό Φρατί, πάνω από το εντυπωσιακό φαράγγι του Κουρταλιώτη, στα νότια του Ρεθύμνου…
 
*Μακάρι και αυτά τα χωριά να αποκτήσουν και πάλι πληθυσμό, όπως τα παλιά χρόνια. Αλλά φαίνεται δύσκολο καθώς τα πολλά σπίτια αναστηλώνονται και επισκευάζονται από τους απόδημους για να τα κατοικούν τα καλοκαίρια στις διακοπές τους…
 
*Χωριά των γερόντων, αλλά και ξένων που αγοράζουν κατοικίες-ερείπια, τα αναστηλώνουν και κατοικούν κάποιες περιόδους τον χρόνο.
 
*Θα υπάρξει… φως μόνο εάν τα χαλάσματα αξιοποιηθούν για τον τουρισμό. Ίσως τότε να κατοικηθούν πάλι. 
 
*Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει, λέει η λαϊκή ρήση, και καθώς έρχεται η εορτή του, χρόνια πολλά, υγιείς και χαρούμενοι οι Γιάννηδες και οι Ιωάννες.
 
*Αισιοδοξούν ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης. Ασφαλή προορισμό  χαρακτηρίζουν το νησί και θα επιδιώξουν να διευρύνουν τη σεζόν.
 
*Μπόρης: Θα είναι η μετάλλαξη «Όμικρον» το τέλος της πανδημίας;