Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τα κέρδη από μια βόλτα…

Κινητικότητα στα «ξεχασμένα» χωράφια! Όλο και περισσότεροι αναζητούν από χόρτα μέχρι ξύλα για το τζάκι και τα φρούτα της εποχής.

αυτοκίνητο ξύλα ζεστασιά χειμώνας

Και εκεί που λέγαμε ότι όλα εγκαταλείφθηκαν, άρχισαν να εμφανίζονται, όλο και πιο συχνά, κάποιες εικόνες, που σε διαψεύδουν! Ειδικά από το φθινόπωρο και μετά, παρουσιάζεται κινητικότητα στα «ξεχασμένα» χωράφια, καθώς όλο και περισσότεροι όσο διαρκούν οι κρύες μέρες ανεβαίνουν με κάθε μέσο στις εξοχές και αναζητούν από χόρτα μέχρι ξύλα για το τζάκι και τα φρούτα της εποχής. Είναι πλέον και απαγορευτική η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης!

Φτάνουν και στις πηγές με τρεχούμενο νερό και εφοδιάζονται , γεμίζοντας δεκάδες  μπουκάλια ή και δοχεία, εξοικονομώντας  έτσι χρήματα και από την αγορά εμφιαλωμένου νερού. Αυτό έκανε και ο άνθρωπος που πριν λίγες μέρες σταμάτησε στις πηγές. Νωρίτερα είχε πάει στο χωριό του, εφοδιάστηκε με ξύλα για το τζάκι και ίσως να μάζεψε και χόρτα ή να βρήκε και πορτοκάλια ή άλλα φρούτα της εποχής.

Με μια βόλτα, σίγουρα  κέρδισε το καύσιμο του αυτοκινήτου ή και περισσότερα! Και κυρίως, ξέφυγε από τις βαρετές εικόνες της πόλης…