Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τα πάθη συνεχίζονται, οι άνθρωποι «σταυρώνονται», ποιος νοιάζεται;

Εκτός… ορίων η κατάσταση στα ανατολικά του Ρεθύμνου

κυκλοφοριακό κομφούζιο έργα ρέθυμνο

Τα συνεργεία δουλεύουν στον παραλιακό δρόμο

Του Μανόλη Παντινάκη

Τα πάθη του Θεανθρώπου μπορεί να τέλειωσαν με την ανάστασή του, όμως συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες για τους κατοίκους της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και για χιλιάδες ξένους παραθεριστές  που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη «παντέρμη Πολιτεία».

Η κατάσταση τις τελευταίες εφτά μέρες στον παλιό δρόμο Ρεθύμνου-Ηρακλείου στα ανατολικά, εκεί  που παρατηρείται, λόγω τουρισμού, και αυξημένη κίνηση στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά μαγαζιά, είναι εκτός … ορίων και ουδείς από τους εγκέφαλους αυτής της αναταραχής νοιάζεται. Λες και υποφέρει ο ίδιος!

Οι ντόπιοι αντιμετωπίζονται ως… υποζύγια και υποβάλλονται σε μια πολύωρη και απίστευτη ταλαιπωρία και οι ξένοι, απλά θα επιβεβαιώσουν στην πράξη, όσα είχαν πληροφορηθεί πριν έλθουν για τις διακοπές τους. Κατά τα άλλα, δεν θα είναι περίεργο «αύριο» οι ταγοί αυτού του τόπου να μιλήσουν και πάλι, για την βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό και τις κινήσεις που πρέπει να αναλάβουμε για να την… προστατεύσουμε. Ο απόλυτος φαρισαϊσμός!

Εν πάση περιπτώσει! Η εικόνα το τελευταίο εφταήμερο είναι θλιβερή και εξοργιστική. Όλα γίνονται εκ του προχείρου και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ταλαιπωρία που υφίστανται ντόπιοι και ξένοι. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, αρχή της τουριστικής περιόδου, θα έπρεπε να συνεχιστούν τα έργα στο… γεφύρι της Άρτας, που για χρόνια πότε αρχίζουν, πότε σταματούν και να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν! Και γιατί οι χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά να πληρώνουν  τις αστοχίες και την ολιγωρία των αιρετών; Αλήθεια, δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζημιά που προκαλούν με τις επιλογές τους;

κυκλοφοριακό κομφούζιο έργα ρέθυμνοΤο MadeinCreta είχε ασχοληθεί με το καθημερινό μαρτύριο των δύστυχων πολιτών που μπαίνουν στον παλιό δρόμο. Όμως, τίποτα δεν άλλαξε, γιατί και σε καιρούς τουριστικού… πυρετού τα έργα πρέπει να συνεχιστούν, λες και χάθηκαν οι μήνες του χειμώνα, όταν αυτά βρίσκονταν σε λήθαργο!

Και πάλι, λοιπόν, αυτοκίνητα σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων με κατεύθυνση την πόλη του Ρεθύμνου ή δυτικότερα, επειδή στον εθνικό δρόμο η κυκλοφορία πραγματοποιείται στο ύψος του Πλατανέ από μια λωρίδα, υποχρεώνονται να κατευθύνονται από τη διασταύρωση του εθνικού στον Πλατανέ και να ακολουθούν μια τεράστια ουρά, ενώ πίσω από τον Αδελιανό Κάμπο βρίσκονται και υπομένουν εκατοντάδες οδηγοί.

Μέχρι οι οδηγοί να στοιχηθούν πίσω από την  ουρά και να συνεχίσουν στον προορισμό τους, μια άλλη ουρά χιλιομέτρων σχηματίζεται στον εθνικό δρόμο, για να πάρει σειρά... Πραγματικά κομφούζιο!

Το μαρτύριο φαίνεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες ακόμη και αν χτυπιέται η… βαριά βιομηχανία. Έως τότε οπλιστείτε με υπομονή, γιατί ο Μάιος είναι ο μήνας των άκρων και εδώ, όπως συμβαίνει, όλα γίνονται βιαστικά και χωρίς πρόγραμμα…