Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα της Κυβέρνησης

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

Η λίγο - πολύ αναμενόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση οδηγεί σε εξελίξεις τη χώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά πέντε βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, συνολικά πέντε βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στη συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ψήφος εμπιστοσύνης και σίγουροι οι 151

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, κάτι που θα ξεκαθαρίσει άμεσα, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν εντός της ημέρας. Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της και θα ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, όπως ορίζει το άρθρο 84 του Κανονισμού της Βουλής. Τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας εκτός από τις ψήφους των βουλευτών του θα μπορεί να υπολογίζει σε αυτές των Κατερίνας Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Έλενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη και Βασίλη Κόκκαλη.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν υπάρχει ανησυχία για την εξεύρεση των 151 καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχτεί στις ψήφους της Κατερίνας Παπακώστα καθώς και στους τέσσερις από τους έξι βουλευτές του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Δανέλλης, Λυκούδης).