Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Νύχτα μόλις πριν από τα δάση"

Το Σαββατοκύριακο στον πολυχώρο "Ξαστεριά"

νύχτα δάση ιυττός παραστάσεις

Τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού έργου "Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση" δίνει η θεατρική ομάδα "Ιυττός" απόψε και αύριο, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.30, στον πολυχώρο "Ξαστεριά".

Η παράσταση  "Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση" του Bernard-Marie Koltès παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αντ.Ντουράκη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας άντρας που περιπλανιέται μέσα στη νύχτα, άνεργος, χωρίς λεφτά μιλάει σε έναν άλλο άντρα τον οποίο δε βλέπουμε στη σκηνή. Ψάχνει δωμάτιο να περάσει τη νύχτα του προσπαθώντας να του εξηγήσει αλλά και να καταλάβει ο ίδιος γιατί βρίσκεται στη θέση αυτή. Δικαιολογεί γιατί δεν θέλει πια να είναι ένα μικρό γρανάζι της διεθνούς σάπιας μηχανής του συστήματος στο οποίο ζούμε όλοι.

Ένα σύστημα που κατευθύνεται από μια ομάδα φονιάδων, βιαστών, ατιμώρητων διεστραμμένων που μας κάνουν τη ζωή έτσι όπως είναι. Οργανωμένοι καλά μεταξύ τους, ψυχροί, τεχνικοί, κατευθύνουν τα πάντα και οδηγούν τον άνθρωπο στην απόλυτη μοναξιά.

Η μοναξιά, το περιθώριο και η υπερβατική ανάγκη του ανήκειν αποτελούν πανανθρώπινα βιώματα. Ο ηθοποιός καλείται να δημιουργήσει την παρουσία του «Άλλου» χωρίς να επιβραβεύεται με απαντήσεις. Τα αμείλικτα ερωτήματα και η βίαιη, γεμάτη ένταση ρητορική δεν βρίσκουν απόκριση

Στην Α' συνάντηση καλλιτεχνών με θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΝΕΟΙ που έγινε στην Αθήνα στο θέατρο ELIART απονεμήθηκε το α' βραβείο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-παρουσίαση: Αντώνης Ντουράκης.
Συνεργάτης-σύμβουλος: Γεωργία Μαυραγάνη.
Σκηνικά: Βαγγέλης Γούλας.
Μουσική επιμέλεια: Έρη Ζερβάκη.
Φωτογραφία video: Κατερίνα Κοζή.