Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τι ζητούσε ο Καμμένος στον επίτιμο;

Στα πέριξ

μητσοτάκης καμμένος συνάντηση στα πέριξ σχόλια παντινάκης

*Ήταν τυχαία η συνάντηση Μητσοτάκη-Καμμένου χθες; Ίσως πήρε… οδηγίες! Δεν ξεχνάει ο επίτιμος τον Σαμαρά και όσα έφερε με  την αποστασία του. Δεν ξεχνά και ανέμενε το χρόνο  να  πάρει το… αίμα πίσω. Μύλος!

*Δεν θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και τα πρόσωπα και από τα κέντρα αποφάσεων! Στην Ελλάδα προκαλούν φόβο στον πληθυσμό, από την Ευρώπη ασκούν τρομοκρατία. Θέλουν… αίμα οι δυνάστες και οι δωσίλογοί τους!

*Εορτάσιμες ημέρες κι όμως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πάντων, για να… ξεχνάμε τη φτώχια μας.

*Ούτε Σαμαράς ούτε Βενιζέλος ανέμεναν το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογής και είδαν και… αποστάτες. Από αποστασίες στη Σύγχρονη Ιστορία χορτάσαμε!

 *Αλλά ακούγονται πολλά και ως την καθοριστική τρίτη ψηφοφορία, θα γίνουν πολλά παιχνίδια, λένε από την Αθήνα  για να πειστούν οι ευάλωτοι που είναι στο «ναι και όχι». Ακούγονται, όμως και νέα ονόματα στην τελική φάση της εκλογής. Θα δούμε!

*Οι πολιτικοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τη χώρα και οι άνθρωποι, ως συνήθως, πληρώνουν τα δεινά που έφεραν οι διεφθαρμένοι στον τόπο.

*Και τώρα στη Ν.Δ. ξέσπασε εμφύλιος, γιατί όσοι ανάλαβαν να πλησιάσουν και να πείσουν τους ανεξάρτητους δεν τα κατάφεραν…

*Υπάρχουν και οι προτάσεις για εκλογή Προέδρου από τη σημερινή Βουλή και δέσμευση της κυβέρνησης για εκλογές μέσα στο 2015. Είναι και πρόταση του Σηφουνάκη…

*Έτσι κι αλλιώς αν δεν εκλεγεί, στήνονται κάλπες.

*Η κυρία συντρόφισσα της… διανόησης και της αστικής  τάξης τι θα ψήφιζε αν είχε έδρανο στο Κοινοβούλιο;

*Και ο… λαϊκός ευρωπαίος αντιδήμαρχος του Ψηλορείτη με τη γραβάτα;

*Βρήκε, πάντως, ευκαιρία η Δήμητρα, εκεί που την είχαμε ξεχάσει, βγήκε λοιπόν και αποκάλεσε τον Γιώργο αποστάτη ο ίδιος και άλλοι μετέτρεψαν το Πα.Σο.Κ. «μισητό, αντεθνικό, νεοφιλελεύθερο κόμμα» και τώρα «σχεδιάζουν την ίδρυση υποκατάστατού του».

*Καλά δεν τον έφτανε ο Βενιζέλος τώρα ήρθε και η Λιάνη;

*Δεν μας ξεκαθάρισαν ποιος κάλεσε τη Βαγγελιώ την Σχοιναράκη, άλλοτε δασκάλα, βουλευτίνα, νομάρχη και σύμβουλο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Συ.Ριζ.Α με τον Τσίπρα…

*Φεύγει και αυτή η… «ολοπράσινη»; Ίσως… κουράστηκε χωρίς εξουσία!

*Όμως, η παρουσία της και μόνο προκαλεί παραιτήσεις, όπως τον γραμματέα του κόμματος στο Ηράκλειο 

*Αναμένουν να «ζεσταθεί» η κίνηση στα καταστήματα του Ηρακλείου στις γιορτές οι έμποροι. Ευτυχώς, οι αγρότες θα πάρουν τις επιδοτήσεις και ίσως κάτι να γίνει! Όσα περισσέψουν από τους φόρους και τα χαράτσια που και αυτό το μήνα είναι αρκετά…

*Για να αγοράσουν αθλητικά είδη φτάνουν αρκετοί στο Ρέθυμνο από το Ηράκλειο, επειδή βρίσκουν χαμηλότερες τιμές. Είναι αλήθεια!

*Ιδού μια πράξη ουσίας και γενναιότητας από την οικογένεια Μπαντουβά που μεθαύριο συμπληρώνονται σαράντα μέρες από τον θάνατο του αγαπημένου του γιου Ζαχαρία. Αντί, λοιπόν, για την προσφορά καφέ, αποφάσισε να διαθέσει χρήματα για τα συσσίτια των απόρων. Η πράξη πιάνει τόπο.

*Ευτυχώς, πάντως, στην Κρήτη αυτή τηνη περίοδο κινητοποιούνται φορείς του εθελοντισμού και ενισχύσουν τις φτωχιές οικογένειες. Όταν ο κρατικός μηχανισμός και οι βουλευτές υστερούν αναλαμβάνουν οι πολίτες. Θα μπορούσαν οι εθνοπατέρες μας να διαθέσουν για ένα μήνα την αποζημίωσή τους. Αλλά…

*Πασχίζουν στο Ρέθυμνο με κάθε τρόπο να αποκτήσουν πλοίο. Βγαίνει στο «σφυρί» το ταλαίπωρο Έλλη Τ. και η νέα ναυτιλιακή εταιρεία του γειτονικού νομού, καλεί τους κατοίκους να βάλουν πλάτη να το αγοράσουν. Η τιμή, υποστηρίζουν, είναι συμφέρουσα…

*Πάνε από… ναυάγιο σε ναυάγιο στο Ρέθυμνο και φαίνεται πώς ούτε ο μητροπολίτης, ούτε η αντιπεριφερειάρχης ούτε και όσοι από τις «κεφαλές» μπήκαν μπροστά μπόρεσαν να πείσουν. Μα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στους καιρούς των δεινών!

*Στο Ηράκλειο ακούγονται τα χριστουγεννιάτικα άσματα αλλά στο Ρέθυμνο, με πληροφορούν, δεν ακούγονται ακόμα. Λες κι είναι Μεγάλη Παρασκευή. Θα φύγουν σαν τον… άνεμο και αυτές οι γιορτές!

*Τελικώς υπάρχουν γιατροί για όλες τις δουλειές! Άλλοι όπως αποκαλύφθηκε, καλούν τους ασθενείς με τα… κλάξον των αυτοκινήτων τους και άλλοι τρέχουν σε χωριά ψάχνοντας ηλεκτρονική σύνδεση με τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ, για να γράψουν τις συνταγές. Μπάχαλο στην Υγεία του Βορίδη που παρέλαβε από τον Άδωνη!

*Έγινε παππούς και… χαζοπαππούς  και το απολαμβάνει ο Κωστής Σαββάκης, λογιστής στο Ρέθυμνο. Το σημαντικό είναι ότι η εγγονή του, κόρη του Νίκου και της Ελένης Κριτσωτάκη, γεννήθηκε ηρωική ημερομηνία, την 28η Οκτωβρίου του τρέχοντος χρόνου, και μάλιστα ξημερώματα, όταν  74 χρόνια πριν, ξεσηκώνονταν ο λαός για το μέτωπο της Αλβανίας… Να ζήσει το κοριτσάκι και να είναι καλότυχο!

*Μπόρης: Ο Πρόεδρος αγαπά το… χαβιάρι και τη Μπιρμπίνα στο «Υπόστεγο»