Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τουρίστες σε ρόλο… τροχονόμων

Χρόνιο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Σπήλι

Δεν αλλάζει κάτι και φέτος, αυτή την περίοδο που ανοίγει η σεζόν, απλά το… έργο επαναλαμβάνεται στο Σπήλι Ρεθύμνου, που ήδη, λόγω εορτών του Πάσχα δέχεται μεγάλο αριθμό απόδημων αλλά και ξένων επισκεπτών! Αυτοκίνητα και πάλι παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου και ένα μεγάλο φορτηγό-βυτιοφόρο(φωτογραφία) χωρίς τη βοήθεια εθελοντών, ντόπιων και ξένων, μετά δυσκολίας θα περνούσε και τα ακολουθούμενα οχήματα θα απελευθερώνονταν για να συνεχίσουν την πορεία τους…
 

Την ίδια ώρα(Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου ώρα 9.30 το πρωί), ο δημοτικός χώρος στάθμευσης πενήντα μέτρα πιο κάτω, όπως συνήθως παρατηρείται ήταν άδειος! Και συμβαίνει αυτό το παράδοξο, καθώς οι περισσότεροι εγχώριοι ή από γειτονικά χωριά οδηγοί που φτάνουν στην κωμόπολη, αρνούνται… πεισματικά να σταθμεύσουν τα οχήματά τους εκεί και προτιμούν να τα έχουν μπροστά στα… μάτια τους!  Και βέβαια, εάν δεν υπήρχαν οι τουρίστες-τροχονόμοι «να κάνουν κουμάντο στον οδηγό του βυτιοφόρου», ο απεγκλωβισμός θα έπαιρνε μάκρος!
 

Η  θλιβερή εικόνα, βέβαια, δεν εμφανίζεται μόνο φέτος, αλλά είναι χρόνια και ίσως το πρόβλημα χωρίς τη επιβολή μέτρων, θα οξυνθεί τους επόμενους μήνες που η κίνηση θα είναι αυξημένη και θα χρειαστεί, αφού τα αστυνομικά όργανα του τμήματος Σπηλίου δεν παρεμβαίνουν, να επιστρατεύονται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας… τουρίστες, όπως συνέβη σήμερα το πρωί, ή θαμώνες των καταστημάτων της πιάτσας όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια τα καλοκαίρια. «Και πώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;», ρωτάνε κάτοικοι. «Στο Σπήλι εδρεύει αστυνομικό τμήμα χωρίς αστυνομικούς; Το καλοκαίρι και φέτος θα δούμε κωμικοτραγικές εικόνες. Κάποιος να παρέμβει…», κάνουν έκκληση.

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.