Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τουρισμός, έργα και μποτιλιάρισμα

Στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου

Καλοδεχούμενα τα οδικά έργα, ειδικά στο ταλαιπωρημένο επαρχιακό δίκτυο. Όμως, το τρέχον διάστημα το να εκτελούνται εργασίες στους δρόμους της ενδοχώρας και δη σε τουριστικούς προορισμούς, δεν είναι λιγάκι άκαιρο και άκυρο; Κατακαλόκαιρο, με τις θερμοκρασίες στα ύψη, όλοι ταλαιπωρούνται: και οι οδηγοί (ντόπιοι και τουρίστες) και οι εργάτες.

Ας μην ξεχνάμε τους επιχειρηματίες, το σύνολο των οποίων στην Κρήτη σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την πιο βαριά βιομηχανία της οικονομίας μας, οι οποίοι στενάζουν, μετρώντας και το τελευταίο... σεντ που μπαίνει στα ταμεία τους.

Κι αν σε αντίστοιχη περίπτωση, ο εμπορικός κόσμος του Ηρακλείου είναι στα... κάγκελα απ' το (μερικό) κλείσιμο (λόγω έργων) του κέντρου της πόλης, τί να πουν και οι συνάδελφοί τους στην ενδοχώρα - ιδίως στα τουριστικά θέρετρα- που έχουν να ... δουλέψουν (σωστά) το λίγο το λιγότερο δύο χρόνια.

Μήπως, οι όποιες παρεμβάσεις, σαν κι αυτές που είδαμε να γίνονται καθ' οδόν για το Σπήλι κι άλλα χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, θα ήταν πιο ορθό να "έτρεχαν" (άνετα κι ωραία) εν μέσω του lockdown, τους προηγούμενους μήνες;