Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τουρισμός των… ολίγων

Ήλθαν λίγοι τουρίστες, επιχειρήσεις δεν άνοιξαν και οι επαγγελματίες ελπίζουν στον Αύγουστο

Κάτω στη σκιά των δέντρων και πάνω από την παραλία, ένα ζευγάρι ξένων βρήκε την ώρα για κουβέντα

Και βέβαια δεν είναι ο γνωστός Πλακιάς φέτος με εκείνο που γνωρίζουν όσοι τον επισκέπτονται τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές από τις μονάδες του τουρισμού αλλά και τα μαγαζιά, μικρές και μεσαίες, σκέφτηκαν να μην ανοίξουν γιατί «δύσκολα θα βγει και το μεροκάματο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».
Και αν η πανδημία, μετά και τα μνημόνια των δέκα χρόνων, χτύπησε και εδώ, την τρέχουσα σεζόν οι εμπορικές δραστηριότητες έγιναν περισσότερες, ίσως «γιατί το παλιό ψαραχώρι έχει ψωμί» και οι επαγγελματίες που «ήρθαν από εδώ κι από εκεί πίστεψαν ότι στον Πλακιά χωρούν και για τη δική τους επιχείρηση».

H κίνηση στην πιάτσα του Πλακιά, δεν θυμίζει κίνηση άλλων καλοκαιριών.

H κίνηση στην πιάτσα του Πλακιά, δεν θυμίζει κίνηση άλλων καλοκαιριών.

Είναι πρωί κοντά στις 11 και στον κεντρικό δρόμο τα αυτοκίνητα που κινούνται είναι μετρημένα, όπως και οι άνθρωποι. Η παραλία με τις ομπρέλες μένει άδεια και ίσως να βλέπει κόσμο «όταν ο ήλιος θα είναι πιο ψηλά και η θερμοκρασία μεγαλύτερη».

 

Μετρημένα και τα ζευγάρια των ξένων που καταφθάνουν

Μα τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι περισσότερος γιατί φτάνουν στο θέρετρο οι ντόπιοι από το Ρέθυμνο και τις άλλες πόλεις της Κρήτης για να μείνουν το διήμερο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι μέρες  του καλοκαιριού που πέρασαν έδωσαν τα μηνύματα για την πορεία της κίνησης φέτος. Μα επειδή ο Αύγουστος κατά παράδοση είναι ο μήνας των διακοπών και των… τουριστών στην Κρήτη, οι επαγγελματίες  ελπίζουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και «τα έσοδα θα καλύψουν ένα μέρος των εξόδων που είναι πολλά…».