Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τουριστικές επιχειρήσεις βάζουν την κρητική μουσική ...στο μενού τους!

«Οι ξένοι ψάχνουν την κουλτούρα μας…»

μύθος μουσική τουρίστες γλέντι

Μια παρέα, μεταξύ αυτών και τρεις ξένοι τουρίστες χορεύουν κρητικούς χορούς. Μέσα σε αυτούς και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης

Στην οικογενειακή ταβέρνα «Μύθος» στην παραλία «Δαμνόνι» του Πλακιά, τα εδέσματα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, συνοδεύονται και από τους ήχους της ντόπιας μουσικής, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών  να δώσουν μέσα στα δεινά των καιρών, ένα άλλο χρώμα στις διακοπές ξένων και ντόπιων.

Η αρχή έγινε την Τρίτη του Πάσχα και τη μέρα τίμησαν αρκετοί, κυρίως ξένοι, που μαγεύονται από τα αυθεντικά ακούσματα της Κρήτης. μύθος μουσική τουρίστες γλέντιΜάλιστα, η «μαγεία» της μουσικής παρέσυρε κάμποσους από τους παραθεριστές και ακολούθησαν τις παρέες που χόρευαν τους κρητικούς σκοπούς και απέδιδαν με δεξιοτεχνία οι καλλιτέχνες από την περιοχή Γιάννης Φραγκιαδάκης στη λύρα, Στρατής Μαμαλάκης και Κυριάκος Σταυριαννουδάκης στα λαούτα.

Ανάλογες μέρες μουσικής θα επαναληφθούν και τους άλλους μήνες της τουριστικής σεζόν και όπως δήλωσε ο θεμελιωτής της επιχείρησης Μανώλης Σταυγιαννουδάκης, με τις πρωτοβουλίες αυτές «επιδιώκουμε να κάνουμε περισσότερο ευχάριστες τις διακοπές των ξένων στην περιοχή μας και να γίνουν κοινωνοί της κουλτούρας των Κρητικών που τη γνησιότητά της ψάχνουν φεύγοντας από τις πατρίδες τους.

Γιατί οι τουρίστες δεν έρχονται εδώ μόνο για να πάρουν θάλασσα και ήλιο, αλλά και να γευτούν και τον πλούτο της παράδοσής μας. Νομίζω, λοιπόν, ότι ήλθε ο καιρός που πρέπει να δώσουμε στους επισκέπτες αυτό που θέλουν και δεν το βρίσκουν. Από εμάς εξαρτάται…»