Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τους έταξαν ... 2.000 θέσεις, τους δίνουν 671!

Άνιση αντιμετώπιση για την Κρήτη, την περιοχή που παράγει το 25% του τουριστικού προϊόντος

ξενοδοχείο ένωση εργαζόμενοι voucher

2.000 θέσεις εργαζόμενων ως 29 ετών περίμεναν οι ξενοδόχοι μέσω της αξιοποίησης της επιταγής εισόδου (voucher) στην Κρήτη, ωστόσο τα αποτελέσματα έφεραν προ εκπλήξεως τους ξενοδόχους όλου του νησιού που προσέβλεπαν στο πρόγραμμα αυτό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδοχείων Λασιθίου και η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για την αδικία σε βάρος της Περιφέρειας Κρήτης που "παράγει" περίπου το 25% του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η ανακοίνωση

Στις 27/5/2013 ολοκληρώθηκαν οι υποβολές αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου Στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους Στον Κλάδο του Τουρισμού Ηλικίας Έως 29 Ετών».

Στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπονταν βάσει προκήρυξης για την Περιφέρεια Κρήτης  δύο χιλιάδες (2.000) θέσεις για κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις. Στις 29/5/2013 όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με έκπληξη είδαμε αντί των προβλεπόμενων βάσει προκήρυξης θέσεων  για την Περιφέρεια Κρήτης, ότι δόθηκαν τελικά μόλις 671 θέσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καταστρατηγώντας τις προβλέψεις της ίδιας της προκήρυξης και την Περιφερειακή κατανομή των πόρων.

Οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Κρήτης καταγγέλλουν την πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της  Ελλάδας.

Έτσι ο τουριστικός τομέας της Κρήτης που διαθέτει το 25%  περίπου του τουριστικού προϊόντος της Χώρας μας, άρα της απασχόλησης και της ανεργίας λαμβάνει μόλις 6,7% των προβλεπόμενων θέσεων ανέργων.

Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες Νησιωτικές τουριστικές περιοχές  με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς  της χώρας! (δείτε εδώ τον πίνακα)

Ταυτόχρονα θα συντονίσουν τις δράσεις τους με την Περιφέρεια Κρήτης και τις ενώσεις των υπόλοιπων θιγόμενων τουριστικών περιοχών της χώρας για να  αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που υφίστανται τόσων οι ανέργων όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής