Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το αποτέλεσμα της αλληλεγγύης

Στα πέριξ

*Προσπερνάει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση την υπόθεση του βουλευτή της Πάτση με την αγορά έναντι εξευτελιστικών τιμών δανείων των πολιτών που συνθλίβονται. Ο Πάτσης ως «κοράκι»  πλουτίζει και μόλις χθες άλλα αρπακτικά όρμησαν αδίστακτα στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια…

*Και δίχως ντροπή ως… κύριοι του σπιτιού, δικαστικός επιμελητής με αστυνομικούς πολύ πρωί έσπασαν με ηλεκτρικό πριόνι  την πόρτα, έβγαλαν την ιδιοκτήτρια έξω και άρχισαν την καταμέτρηση των αντικειμένων. Το σπίτι βγήκε στο «σφυρί» για μια οφειλή 10 χιλιάδων ευρώ από κάρτες που με τους ληστρικούς τόκους την έφτασαν στις 30 χιλιάδες…

*Ασυδοσία τραπεζών με τη διόγκωση του χρέους  που φέρνει ασφυξία στους οφειλέτες.

*Η υπόθεση της συνταξιούχου δημοσιογράφου που διαθέτει τον μήνα 700 ευρώ από την σύνταξή της, φυσικά και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κυβέρνηση. Ήταν μια πρόκληση ο τρόπος που έδρασαν τα «κοράκια» σε βάρος της. Λες και επρόκειτο για εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου…

*Καταρρίφθηκε και το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία. Κι όμως!

*Και βέβαια η κινητοποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πολιτών άλλαξε τα σχέδια και το μεγάλο όπλο τους, όπως είπε και η κ. Κολοβού, η αλληλεγγύη, έφερε αποτέλεσμα. Ίσως η ίδια να γίνει και «σύμβολο».

*Αλλά το «κοράκι», όπως αποδείχτηκε, είναι… φάντασμα  γιατί η εταιρία που είναι πίσω από τον πλειστηριασμό του ακινήτου δεν έχει έδρα και φαίνεται μόνο στα χαρτιά!

*Γυρίζουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα; Το θεωρεί δεδομένο ο υπουργός Οικονομικών με τον προϋπολογισμό του 2023.

*Πρόβλεψη: Ανάπτυξη 1,8% και πληθωρισμό 5%.

*Πίσω, όμως, από την ευρωπαϊκή κανονικότητα θα συνεχίσουν να ζουν συνάνθρωποί μας σε άθλιες συνθήκες και για την επιβίωσή τους θα ψάχνουν στους κάδους  τα ληγμένα!

*Και βέβαια έρχονται δύσκολες μέρες και ένας παγωμένος χειμώνας! Ο Άδωνις πανηγυρίζει για τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού και οι καταναλωτές ψάχνουν προϊόντα ετικέτας και τις προσφορές…

*Η ακρίβεια δεν γεμίζει το καλάθι του νοικοκυριού και φυσικά ούτε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων! Για να ζεσταθείτε τον χειμώνα, εφοδιαστείτε κουβέρτες, σκούφους και γάντια!

*Και βέβαια, δικαιολόγησε και τους επιχειρηματίες ο Άδωνις για τα αντικλεπτικά που τοποθέτησαν στο ράφι με τις βρεφικές τροφές.

*Και όσοι αναζητούν χαμηλές τιμές σπεύδουν στις λαϊκές αγορές! Μόνο που εκεί βρίσκουν υψηλότερες τιμές από εκείνες των σούπερ μάρκετ! Άλλη κοροϊδία!

*Είναι, όμως, φανατικός ακόλουθος του Μητσοτάκη ο Άδωνις και από την άλλη πολέμιος του από χρόνια ο Κύρτσος που γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρέπει να τους διώξουμε με την ψήφο μας το συντομότερο δυνατό…»

*Σπορ από το παρελθόν για το Μητσοτακέικο οι παρακολουθήσεις. Τα ήξερε και τα έγραψε σε ένα βιβλιαράκι του ο αείμνηστος Νίκος Κακαουνάκης.

*Έχει καθιερωθεί, πλέον, η κλοπή του ελαιόκαρπου από ξένες ελιές. Συμφέρει το ρίσκο αφού οι τιμές πώλησης του λαδιού είναι ψηλά…

*Γι αυτό και κάμποσοι ελαιοπαραγωγοί όταν πήγαν για να μαζέψουν τον καρπό βρήκαν τις ελιές ραβδισμένες.

*Χωρίς την σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών, η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσουν τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Αλλά οι υπάλληλοι τους εκείνη τη μέρα θα απέχουν.

*Δεν νοσηλεύουν ασθενείς με κορωναϊό τα νοσοκομεία Χανίων και Αγίου Νικολάου. Στα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 46 άνθρωποι σε απλές κλινικές και στις μονάδες εντατικής  θεραπείας.

*Σημαντική θέση στη φαρμακευτική κατανάλωση των Ελλήνων, καταλαμβάνουν τα ψυχοφάρμακα στην Ελλάδα. Η δαπάνη ετησίως ανέρχεται κοντά στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

*Δεν έρχονται βροχές, Νοέμβριος μήνας του χειμώνα, φτάνουμε σε λίγο στα Χριστούγεννα, μας προετοιμάζουν με τον διάκοσμο οι δημοτικές Αρχές και περιοχές του Ηρακλείου στερούνται το φυσικό αγαθό.

*Στην παραλία του Ρεθύμνου, πάντως, ο ήλιος και οι θερμοκρασίες έστειλαν τουρίστες που μένουν ακόμα εκεί για μια βουτιά στη θάλασσα.

*Τον Παναγιώτη Δουδούνη υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού στο Πα.Σο.Κ. στηρίζει ο Ανδρουλάκης. Στο εσωτερικό υπάρχουν γκρίνιες.

*Είναι έτοιμο στην Κρήτη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει.

*Διαβάζουν τις μετρήσεις στην κυβέρνηση και διαπιστώνουν δυσαρέσκεια στην Κεντροδεξιά. Δεν ανησυχούν, βλέπουν πρωτιά στην πρώτη κάλπη και αισιοδοξούν για την δεύτερη.

*Όσο μένει ψηλά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου αποκαλύπτονται και νέα θέματα. Ήταν μια οικογενειακή  επιχείρηση, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς με το ίδρυμα και ο πατήρ Αντώνης Παπανικολάου είχε «γοητεύσει» το πανελλήνιο με το έργο του, όπως ακούγονταν και προβάλλονταν…

*Γίνονταν, όμως, απίστευτα γεγονότα και έμεναν κρυφά. Μέχρι που άνοιξε το πρώτο στόμα.

*Μπόρης: Κάθε μέρα χάνουμε κι ένα αγαπημένο μας, εκλεκτό της κοινωνίας. Μας «έφυγε» και ο δικηγόρος και θεατράνθρωπος Γιώργος  Μαρκόπουλος